Η Άνγκελα Μέρκελ που οι περισσότεροι από εμάς την θεωρούμε απρόσιτη και υπερβολικά αυστηρή με όλους, σε μια πρόσφατη συνέντευξή μας φαίνεται ότι διαψεύδει τους επικριτές της και δείχνει έναν άλλον πιο χαλαρό χαρακτήρα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας βρέθηκε την Τρίτη (01.12.2020) στην τεχνολογική σύνοδο που φιλοξενήθηκε στην καγκελαρία. Και πέρα από τις… γκριμάτσες της όταν έβλεπε τα εκθέματα, η Άνγκελα Μέρκελ ρωτήθηκε και για τη σχέση της με την τεχνολογία. Κι εκεί αποκάλυψε πως δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τα… πλυντήρια.

«Τι είδους έξυπνη τεχνολογία έχετε στο σπίτι σας; Πότε λειτουργεί το πλυντήριό σας;» τη ρώτησε η δημοσιογράφος. Και αυτό που άκουσε από το στόμα της Άνγκελα Μέρκελ, μάλλον δεν το περίμενε.

«Για να είμαι ειλικρινής, ο σύζυγός μου ασχολείται με αυτά. Εκείνος το βάζει (το πλυντήριο)». «Το βράδυ ελπίζω (σ.σ. για να εξοικονομεί ενέργεια)» τη ρώτησε η δημοσιογράφος και η Μέρκελ ήταν ξανά… ειλικρινής: «για να το βάλουμε το βράδυ θα χρειαζόμασταν πιο χοντρούς τοίχους για να μην το ακούω να λειτουργεί συνέχεια».

Η Άνγκελα Μέρκελ αποκάλυψε και το αυτοκίνητο που θα ήθελε να έχει σε 10 χρόνια. «Σε 10 χρόνια, όταν θα είμαι 76, ελπίζω να έχω ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, ώστε όταν δεν θα μπορώ πια να οδηγώ τόσο καλά ή να βλέπω τόσο καλά, να μπορώ ακόμα να πηγαίνω στην εξοχή».