Σύγκρουση μεγατόνων στη βουλή αναμένεται αύριο το πρωί μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση Λιγνάδη.

Το τι θα ακολουθήσει προηγήθηκε τα όσα είπαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε υψηλούς τόνους αφού κεντρικό θέμα είναι από τη μία αν ο κ. Τσίπρας αποδέχεται τις αθλιότητες όπως τις χαρακτηρίζει η κυβέρνηση για τα όσα γράφονται για τη Ν.Δ και αν τελικά η κυβέρνηση γνώριζε και συγκάλυπτε.

Ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια επερωτήσεων στη βουλή σε υψηλούς τόνους αντιπαρατέθηκε με τον κ. Ραγκούση ο οποίος έθεσε το θέμα της συγκάλυψης όπως είπε προς τον υπουργό.

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι ενδεικτικός του τι θα επικρατήσει την Πέμπτη το πρωί στη βουλή: «Ο Λιγνάδης ήρθε με κυβέρνηση Ν.Δ. και θα δικαστεί με κυβέρνηση Ν.Δ. Όλα αυτά τυχαία;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεραπετρίτης απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ: «5 Φεβρουαρίου έγινε η μήνυση και 6 Φεβρουαρίου η Μενδώνη του ζήτησε παραίτηση. Ποια συγκάλυψη;»

Από την πλευρά του ο βουλευτής Γιάννης Ραγκούσης τόνισε προς τον κ. Γεραπετρίτη: «Δεν έχει γίνει κατ’ οίκον έρευνα δεν έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικά αντικείμενα…»

Στην πολιτική αντιπαράθεση το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί ότι ο καυγάς γίνεται για να αποκομίσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά οφέλη. Ο κ. Παύλος Χρηστίδης ανέφερε: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσουν αυτή τη στιγμή τη λασπολογία που προσβάλει τα θύματα».

Για την κομματική εκμετάλλευση που επιχειρείται στάθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης που σημείωσε μιλώντας για την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «Πρέπει να μας απαντήσουν ευθέως να το σύνθημα που διακινείται στο διαδίκτυο, “ΝΔ παιδεραστές” το αποδέχονται ή το καταδικάζουν».

Ωστόσο η αντιπαράθεση δεν σταματά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση λέγοντας ότι «η πρωτοφανής στήριξη του κ. Γεραπετρίτη στην «άξια υπουργό» με το «άριστο έργο» κα Μενδώνη επιβεβαιώνει πως οι χειρισμοί της Υπουργού Πολιτισμού ήταν όχι μόνο σε γνώση αλλά κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη».

Θέση υπέρ της υπουργού Πολιτισμού παίρνει η ακαδημαϊκός Ελένη Αρβελέρ:

«Η κοινωνία μας σήμερα υποφέρει από το αποτρόπαιο. Και ευτυχώς η Πολιτεία αντέδρασε, ενώ η Δικαιοσύνη ήδη εργάζεται γρήγορα και ψύχραιμα για την κάθαρση. Γιατί όμως να μην παίρναμε υπ’ όψιν και την επαγγελματική εμβέλεια και να μιλάμε μόνο για ανοίκειες διαγωγές που δεν ήταν ούτε μπορούσαν να είναι γνωστές; Ο Λιγνάδης είχε τυπικά τα προσόντα για να γίνει καλός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου».

Επομένως η ίδια προσθέτει: «Πού, λοιπόν, στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησης της κυρίας Λίνας Μενδώνη, της υπουργού Πολιτισμού που ασκεί, κατά τη γνώμη μου, επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της;».