Η άγρια δύση συναντά τον μελωδικό ήχο της Ιταλίας. Οι σκληροί γκάγκστερ της Νέας Υόρκης συναντούν τους καουμπόηδες από τα έρημα λιβάδια. Ο Νονός συναντά τον Ταξιτζή. Και η μαγεία του κινηματογράφου συναντά τον ήχο μια μεγάλης συμφωνικής ορχήστρας, διάσημης σε όλο τον κόσμο.

«Η Μονομαχία του Μορικόνε», ένα από τα μεγαλύτερα αφιερώματα στο έργο του συνθέτη Ένιο Μορικόνε, ο οποίος έφυγε από την ζωή τον περασμένο Ιούλιο, έρχεται στις οθόνες μας από το Christmas Theater On Line. Στην συναυλία θα παρακολουθήσουμε μια μεγαλειώδη παρουσίαση των διάσημων έργων που έχει γράψει αξέχαστος συνθέτης για τις ταινίες: «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος», «Κάποτε στην Αμερική», «Για μια Χούφτα Δολάρια», «Οι Μισητοί 8», «Ένας Εναντίον Δέκα», «Άδωξοι Μπάσταρδη», «Οι Αδιάφθοροι», «Η συμμορία των Σικελών».

Την Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας διευθύνει η Σάρα Χικς, ενώ συμμετέχουν η σοπράνο Τούβα Σέμινγκσεν, ο διάσημος σολίστας σαξοφώνου Χανς Ούρλικ και η Εθνική Χορωδία της Δανίας. «Η μουσική είναι μια διαφορετική μαγική γλώσσα στην οποία δεν χρειάζονται λέξεις για να συνεννοηθείς. Πολλές φορές αισθάνομαι σαν τα ψάρια που ζουν μέσα στο νερό και μπορούν να επικοινωνήσουν μόνο με δονήσεις..»

Ο πολυβραβευμένος Ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε έφυγε από την ζωή τον περασμένο Ιούλιο. Ήταν εκτός από συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και εξαιρετικός τρομπετίστας και έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σύγχρονα έργα κλασσικής μουσικής. Η μουσική του Μορικόνε έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 60 βραβευμένες ταινίες και πολλές φορές η επιτυχία της μελωδίας του, ξεπερνούσε την επιτυχία της ίδιας της ταινίας.

Αφιέρωμα στον Ένιο Μορικόνε – MORRICONE DUEL

Με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και την Εθνική Χορωδία της Δανίας
Διεύθυνση ορχήστρας: Σάρα Χικς
Σοπράνο: Τούβα Σέμιγκσεν
Σολιστ στο σαξόφωνο: Χανς Ούρλικ
CHRISTMAS THEATER On Line
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 ΛΕΠΤΑ

Πληροφορίες

Ημερομηνία:
Από: 19/03/2021 Εως: 22/03/2021
Παρασκευή 19 & Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 στις 20.00 | Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 στις 16.00 και στις 20.00
12 ευρώ
Κρατήσεις:
Τηλ.: 211 77 01 700 | www.christmastheater.gr