Η νέα γενιά της Ελλάδας πατάει… γκάζι | 4377 ArrowF1inSchools 1st 1 big

Η νέα γενιά της Ελλάδας, έρχεται κυριολεκτικά με τσίτα τα γκάζια, για να βγάλει τη χώρα από τους στενωπούς των τελευταίων χρόνων και να τη βάλει στις λεωφόρους των δικών της ονείρων.

Απόδειξη; Το βραβείο για το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο που κατέκτησε στον παγκόσμιο τελικό του «F1 in Schools» η μαθητική ομάδα «Arrow racers» την οποία αποτελούν μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Πανοράματος Θεσσαλονίκης και των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Αντωνοπούλου «Εκπαιδευτική αναγέννηση» που εδρεύει στην περιοχή των Αφιδνών Αττικής.

Η νέα γενιά της Ελλάδας πατάει… γκάζι | 8f9f9e061bfb2fe800291d288a968550 XL

Στην φετινή διοργάνωση που έλαβε χώρα στο Άμπου Ντάμπι, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς συμμετείχαν 55 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Η ελληνική ομάδα πήρε το Fastest Car Award 2019, που αφορά το γρηγορότερο από τα μονοθέσια που κατασκεύασαν οι ομάδες, ήταν υποψήφια και για το βραβείο καινοτομίας ενώ στην γενική κατάταξη βρέθηκε στην άκρως τιμητική 10η θέση, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο καλή ήταν συνολικά η δουλειά της.

Ιδιαίτερη για τους Έλληνες μαθητές ήταν η στιγμή της απονομής, καθώς παρέλαβαν το βραβείο τους από τα χέρια του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, Νίκο Ρόσμπεργκ.

Η νέα γενιά της Ελλάδας πατάει… γκάζι | f1 a

Την ομάδα «Arrow racers» στελεχώνουν ως βασικά μέλη οι  Χρήστος Αντωνόπουλος, Ηλίας Ευσταθίου, Συμεών Ευσταθίου, Αντώνης Ιωάννου-Σκέντερ, Δημήτρης Καλπακίδης, Αποστόλης Κανέλλης και ως υποστηρικτικά οι συμμαθητές τους Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Αλέξανδρος Κοντοκωστόπουλος, Βασίλης Κυριάκογλου, Μυρσίνη Μακρή, Άγγελος Μετρίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Βασίλης Τσάδαρης, Βάγια Χατζησυμεών.

Την προετοιμασία τους είχαν αναλάβει οι καθηγητές Δημήτρης Μωραΐτης, Γιάννης Τούντας και Χρήστος Ιεροδιακόνου, οι μέντορες Χάρης Κάλφας, Αλέξανδρος Λέσσης, και ο απόφοιτος και επιστημονικός συνεργάτης των Εκπαιδευτηρίων Αντωνόπουλου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» Στέλιος Αγορόπουλος.