Η πανδημία καλπάζει, οι αρνητές λιγοστεύουν

Καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε  για περιστατικά  ανθρώπων που αντιδρούν  στο να κάνουν το εμβόλιο. Όταν μπαίνουν στα νοσοκομεία με κορωνοϊό δεν θέλουν να διασωληνωθούν, επιτίθενται στους γιατρούς και γενικότερα προτιμούν να πεθάνουν  ως μάρτυρες μιμούμενοι τους πρώτους  χριστιανούς .

Ένας ασθενής πέταξε τα σωληνάκια και βγήκε στο δρόμο για να γλυτώσει. Λίγο αργότερα τον βρήκαν ημιθανή σε ένα παγκάκι.

Μια μάνα που έχασε την κόρη της, δήλωνε πως ήταν θέλημα Θεού να φύγει. Αρκεί που δεν εμβολιάστηκε και δεν διασωληνώθηκε, έλεγε και ξανάλεγε.

Αρκετοί επίσης είναι αυτοί που κινούνται νομικά  εναντίον των γιατρών για να τους τρομάξουν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε να παρεμβεί εισαγγελέας . Σε ένα νοσοκομείο ένας ασθενής ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση , έπρεπε να διασωληνωθεί  και παρόλα αυτά κατηγορούσε και απειλούσε  τους γιατρούς , πως αν του  δώσουν βοήθεια θα τους κάνει μήνυση.

Δεν είναι μια και δυο οι περιπτώσεις   που οι γιατροί σε νοσοκομεία έρχονται αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό , όταν  έχουν  μπροστά τους ασθενείς που θέλουν να πεθάνουν  ως  «μάρτυρες  του κορονοϊού» και «αρνητές της επιστήμης».

Και  με  αυτά και με αυτά   δημιουργείται η εντύπωση  στα μεσα ενημέρωσης και κυρίως στα social media  πως  οι αρνητές  του εμβολίου είναι η πλειοψηφία μέσα στο κοινωνικό σύνολο, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις που όσο περνά ο καιρός λιγοστεύουν.

Τις τελευταίες εβδομάδες ζήσαμε μια ανατροπή. Εκεί που όλοι είχαν πετάξει «λευκή πετσέτα»  για τους εμβολιασμούς , μια απόφαση της πολιτείας να  περιορίσει κι άλλο τις μετακινήσεις των ανεμβολιαστων οδήγησε πολλούς να κλείσουν ραντεβού  για να κάνουν την πρώτη δόση.

Βέβαια καθοριστικός παράγοντας ήταν και η μεγάλη αύξηση των θανάτων σε ημερήσια βάση.

Πολλές φορές στην Ελλάδα πιστεύουμε πως είμαστε το κέντρο του κόσμου. Πως όλα αρχίζουν και τελειώνουν στην χωρά μας .

Η αλήθεια είναι πως στην παρούσα φάση, στο θέμα της πανδημίας αυτό που συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το παράδειγμα για όλο τον δυτικό κόσμο.

Εκεί  γίνεται δυο χρονιά τώρα  η μεγαλύτερη  δοκιμή του εμβολίου και των φαρμάκων είτε αφορά τους ενήλικες είτε τους ανήλικους. Γι’ αυτό και όλες οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, έρχονται και  εφαρμόζονται  μετά από λίγο διάστημα και στην Ευρώπη.

Για να δούμε τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα και στην χώρα μας ,αρκεί να διαβάσουμε και να κατανοήσουμε αυτό που λέει στα social media ο καθηγητής από την Γαλλία, Γρήγορης Γεροτζιάφας.

«Στην Γαλλία  με 88% του πληθυσμού ηλικίας κάτω των12 ετών εμβολιασμένο, η πανδημία δεν είναι πίσω μας.

Προετοιμαζόμαστε για το 5ο κύμα . Στην Ελλάδα εξοικειώνονται με το γεγονός ότι οι ημερήσιοι νεκροί ισοδυναμούν με αυτούς της πτώσης ενός αεροπλάνου . Η κυβέρνηση ακόμη σκέφτεται τα μέτρα».