Σε ηλικία 12 ετών, το 2012, έγινε η νεότερη αθλήτρια αναγνωρισμένης ομοσπονδίας που κέρδισε Black Belt 1st Dan. Το 2013, η Γαλανομάτη κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της σε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα. Οι γιατροί αρχικώς της έδιναν περιορισμένη ελπίδα για οποιαδήποτε κινητικότητα και καθολική απαγόρευση αθλητικής δραστηριότητας εκτός από ήπια κολύμβηση.

Μετά από πολλούς σκληρούς μήνες ανάρρωσης, η Μαριέττα Γαλανομάτη πήρε την απόφαση να μην εγκαταλείψει το όνειρό της και το άθλημα που αγαπούσε. Το 2014 κατάφερε να επιστρέψει. Κέρδισε ξανά το Κύπελλο Ελλάδος και εντάχθηκε στην Εθνική Ομάδα. Αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2017 και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2018. Από τότε, η Γαλανομάτη έχει κατακτήσει όλα τα Παγκόσμια τουρνουά που έχει συμμετάσχει, ένα επίτευγμα που δεν είχε καταφέρει ποτέ πριν καμία Ελληνίδα αθλήτρια. Το καλοκαίρι του 2019 κατέκτησε την #1 θέση στην 1η Πανευρωπαϊκή Πανεπιστημιάδα Πολεμικών Τεχνών, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεπ της Κροατίας και αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης.

H Παγκόσμια Πρωταθλήτρια είπε «ΝΑΙ» ως «πρεσβευτής» του νέου KONA Hybrid, κάτι που έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους του ανθρώπους της Hyundai Ελλάς, που για πρώτη φορά αποφάσισε να παρουσιάσει το νέο υβριδικό SUV στα ψηφιακά και έντυπα Mέσα με μια Ελληνίδα αθλήτρια. «Η Μαριέττα, με την ατσάλινη θέληση και απαράμιλλη αυτοπειθαρχία της, υπερνίκησε τρομερές προσωπικές αντιξοότητες και σήκωσε την Ελληνική σημαία στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια βάθρα, στο άθλημα που αγαπά. Στη Hyundai αγαπούμε το πνεύμα αυτό που χαρακτηρίζει εξάλλου και τον ιδρυτή της: να μην θεωρούμε καμία πρόκληση αδύνατη και κανένα όνειρο άπιαστο. Το ΚΟΝΑ Hybrid είναι ένα τέτοιο παράδειγμα – ποιός θα φανταζόταν την πιο πολυβραβευμένη SUV σχεδίαση να συναντά την πλήρη υβριδική τεχνολογία στην απολαυστικότερη εκδοχή της! Επιλέξαμε λοιπόν τη Μαριέττα για να κοσμήσει αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο στο εξώφυλλό του, και την ευχαριστούμε που μας έκανε διπλά υπερήφανους» δήλωσε ο κ. Νάσος Δέδες, Διευθυντής Marketing της Hyundai Ελλάς ΑΒΕΕ.

Το νέο KONA Hybrid 1,6 141hp 6-DCT συνδυάζει την πολυβραβευμένη, πλήρη υβριδική τεχνολογία του IONIQ και την επίσης βραβευμένη σχεδίαση της οικογένειας ΚΟΝΑ. Είναι το μοναδικό compact SUV της αγοράς που συνδυάζει πλήρη υβριδική τεχνολογία με 141 ίππους, ροπή 27 κιλών και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Για πολλούς σχεδιαστικούς θεσμούς, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και καλοσχεδιασμένα SUV.

Με εκτεταμένη χρήση αποκλειστικής ηλεκτροκίνησης, εντός πόλης το KONA Hybrid επιτυγχάνει 45% χαμηλότερη κατανάλωση από μικρούς turbo κινητήρες, ενώ η υβριδική μπαταρία τελευταίας τεχνολογίας ιόντων λιθίου καλύπτεται από Εργοστασιακή Πανευρωπαϊκή Εγγύηση 8 ετών.