Στο «στόχαστρο» της Pfizer είναι η Θεσσαλονίκη με τον Άλμπερτ Μπουρλά να αποκαλύπτει το βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit, ότι η Θεσσαλονίκη είναι η έδρα δύο μεγάλων επενδύσεων της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Philip Morris International, Ανδρέας Καλαντζόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Global, Punit Renjen, και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Myron Brilliant.

Ο κ. Μπουρλά ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Θεσσαλονίκη θα αποτελεί έναν από τους παγκόσμιους κόμβους ψηφιακών πόρων στον οποίο θα εργάζονται 200 άτομα, ενώ το 15%-20% των αιτήσεων που δέχθηκε η εταιρεία για τις θέσεις εργασίας, προέρχεται από Έλληνες που είχαν φύγει στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης και θέλουν τώρα να γυρίσουν πίσω.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ακόμα κόμβου στη Θεσσαλονίκη που θα εξυπηρετεί την εταιρεία στο εσωτερικό και σε αυτή θα δουλεύουν 350 άτομα. Συγκεκριμένα, θα αποτελεί ένα κέντρο υπηρεσιών που θα ενώνει τα κέντρα καινοτομίας της Pfizer ανά τον κόσμο.

«Βλέπουμε το περιβάλλον ν’ αλλάζει στην Ελλάδα. Είναι μια χώρα που σε καλεί να επενδύσεις σ’ αυτήν και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, γιατί είναι η χώρα μου. Και ξέρω πως η παγκόσμια κοινότητα νιώθει το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλά.