Το 2001 ήταν η χρονιά που η Ελλάδα πήρε την τρίτη θέση στην Eurovision με τους Antique τα παιδιά από την Σουηδία με τραγουδίστρια την μικροσκοπική-τότε- Έλενα Παπαρίζου.

Τους γνώρισα στην δεξίωση που έδωσε η σουηδική πρεσβεία στην Ελλάδα για την Εθνική επέτειο της χώρας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Έλενα Παπαρίζου γεννήθηκαν μεν στο Γκέτενμποργκ , αλλά μιλούσαν άπταιστα ελληνικά. Ο Σουηδός πρέσβης και η δισκογραφική τους εταιρία τους απένειμαν τον πλατινένιο δίσκο για το «Ι would die for you» και τον χρυσό για το «Μέρα με τη μέρα». Τα παιδιά πρόθυμα απαντούσαν στις ερωτήσεις μου, πότε ο ένας, πότε ο άλλος ή και οι δυο μαζί. Δυο συνεσταλμένοι καλλιτέχνες , με προσδοκίες για το μέλλον τους.

Στον χώρο της μουσικής καθιερώθηκαν με τα single τους που ήταν διασκευές «Δυνατά-Δυνατά» , «Όπα-όπα» και «Μου λείπεις», που μπήκαν στα σκανδιναβικά  top 10 ξεπερνώντας επιτυχίες μεγάλων σταρ, όπως η Μαντόνα. Με το τραγούδι τους πίστευαν ότι θα κέρδιζαν την πρώτη θέση στη Eurovision και δίκαια, αφού τα δυο πρώτα ήταν πολύ κατώτερα απ το δικό μας. Εξ άλλου το Νο 1 στην Εσθονία που κατέκτησε την 1η θέση ήταν το «I would die for you” κι όχι το δικό τους.

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος όταν ο συνθέτης του τραγουδιού Νίκος Τερζής και ο στιχουργός Αντώνης Παπάς, τους γνώριζαν και τους το έστειλαν να το ακούσουν. Εκείνοι ενθουσιάστηκαν και αμέσως απάντησαν καταφατικά.

Για την καταγωγή τους ήταν περήφανοι και το όνειρό τους ήταν να ζήσουν στην Ελλάδα, πράγμα που η Έλενα αργότερα το έπραξε, έως σήμερα.

Και ο Νίκος και η Έλενα είναι αυτοδίδακτοι στην μουσική, αλλά η Έλενα παρακολουθούσε μαθήματα φωνητικής και μιούζικαλ. Στην ερώτηση αν η ελληνική μουσική μπορεί να «πιάσει» στο εξωτερικό είπαν: « Σε συνδυασμό με το ευρωπαϊκό beat μπορεί να κάνει επιτυχίες»

Οι παραγωγοί μας είναι ξετρελαμένοι με την Ελλάδα. Έπαιζαν σαν d.j. στην Ρόδο και την Κω και πιστεύουν πως με τις σωστές κινήσεις η ελληνική μουσική μπορεί να γίνει δημοφιλής στο εξωτερικό, μόνον που η γλώσσα είναι δύσκολη». Τότε οι Antique προσκεκλημένοι της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου τραγούδησαν το 1999 στον προκριματικό αγώνα για το Μουντιάλ μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας.

Στην μεγαλύτερη αγορά δίσκων την Γερμανία τότε ήδη το ανερχόμενο ποπ συγκρότημα θεωρείτο από τα πιο ελπιδοφόρα στην άνοδό του.