Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας η Qantas Airways πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη πτήση στο… πουθενά.

Πρόκειται για τις πτήσεις που ξεκινούν και καταλήγουν στο ίδιο αεροδρόμιο, εντός της χώρας και ουσιαστικά ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα να δει τα αξιοθέτα της χώρας του. Στην περίπτωση της Qantas, τα αξιοθέατα της Αυστραλίας.

Η «ολοήμερη πτήση- εκδρομή» από το Σίδνεϊ απογειώθηκε το Σάββατο το πρωί με 150 επιβάτες από το Σίδνεϊ και θα προσγειωθεί και πάλι στο Σίδνεϊ χωρίς να έχει διευκρινιστεί η ώρα και η διάρκεια της πτήσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πετάξει πάνω από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Ουλούρου, του φημισμένου μονόλιθου από κόκκινο ψαμμίτη στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλία, ανέφερε η αεροπορική σε ανακοίνωσή της.

Το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης θα κατέβει σε κάποια σημεία στα 4.000 πόδια προκειμένου οι επιβάτες να έχουν καλύτερη θέα, ενώ σε κανονικές συνθήκες τα αεροσκάφη πετούν στα 35.000 πόδια.

Η πτήση γίνεται με ένα Dreamliner της Boeing Co. 787, που συνήθως προορίζεται για διεθνείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι φορείς τουρισμού βρίσκονται αντιμέτωποι με δραματική πτώση της επιβατικής κίνησης ως αποτέλεσμα του κλεισίματος των συνόρων, των μέτρων καραντίνας και των περιορισμών στις μετακινήσεις.

Το ένα τρίτο των επιβατικών αεροσκαφών στον κόσμο παραμένει καθηλωμένο στο έδαφος, ενώ ο αριθμός των πτήσεων σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο έχει μειωθεί περίπου στο 50% στις ΗΠΑ και στο 60% στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα αεροπορικά στατιστικά της Cirium.

Η Qantas, η οποία σκοπεύει να προχωρήσει στην περικοπή έως και 8.500 θέσεων εργασίας και εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα κεντρικά της γραφεία στο Σίδνεϊ, τον περασμένο μήνα έβγαλε προς πώληση καροτσάκια (με όλα τα προϊόντα) που χρησιμοποιούνταν στις πτήσεις των αποσυρμένων 747 για 1.067 δολάρια το ένα, αλλά και πακέτα με διάφορα προϊόντα που στο παρελθόν δίνονταν δωρεάν στους επιβάτες της πρώτης θέσης (μπισκότα, ξηρούς καρπούς και πιτζάμες).