Η εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά έδειξε μέχρι πού μπορεί να φτάσει το αρρωστημένο μυαλό ενός ανθρώπου .

Έχει σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια την γυναίκα του και για 37 ημέρες αγκάλιαζε και παρηγορούσε τους γονείς της κοπέλας, το παιδί τους, τους ανθρώπους που την αγαπούσαν και παράλληλα έδινε δημόσια όρκους αιώνιας πίστης.

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ίσως τελικά όλα αυτά τα έκανε ο δολοφόνος για να θολώσει τις έρευνες της αστυνομίας .

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τις  πρώτες εκτιμήσεις των  αστυνομικών οι οποίοι μπήκαν για πρώτη φορά στο σπίτι του φόνου στα Γλυκά Νερά, εκείνο το μοιραίο πρωινό.

Αν δηλαδή ενστικτωδώς κατάλαβαν ότι δεν υπάρχουν ληστές και κάτι άλλο συνέβη μεταξύ του ζευγαριού.

Το βέβαιο όμως είναι, πως από την πρώτη στιγμή, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο πιλότος να λέει ψέματα και να μην ευσταθεί το σενάριο της εισβολής  τριών διαρρηκτών οι οποίοι -όπως ισχυρίστηκε – σκότωσαν την γυναίκα του.

Γι’αυτό και μεθοδικά δουλέψαν από την αρχή πάνω στο σενάριο ο πιλότος να λέει την αλήθεια.

Από όπου και αν το κοίταξαν δεν μπορούσαν να βρουν στοιχεία, που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.  Έτσι λοιπόν, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι άλλο συμβαίνει και έστρεψαν τις  έρευνες και στον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα που ήταν ο σύζυγος.

Οι μέρες περνούσαν και όλο αυτό το διάστημα η εντύπωση που δόθηκε από την αστυνομία μέσω διαρροών στην κοινή γνώμη ήταν πως ο σύζυγος δεν ήταν στο κάδρο των ερευνών.

Και αυτό γιατί ήθελαν να δουν πώς θα αντιδράσει και τι κινήσεις θα κάνει, μόλις περάσει το πρώτο σοκ.

Αν τον είχαν στοχοποιήσει από την αρχή και τον πίεζαν, ίσως να μην είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δηλαδή την ομολογία.

Η μεθοδικότητα που δουλεύουν τα στελέχη της αστυνομίας στο ανθρωποκτονιών είναι εντυπωσιακή. Γιατί εκτός από το ευρήματα και τα πειστήρια στον χώρο του εγκλήματος, επενδύουν και στον τομέα της ψυχολογίας του δράστη.

Η μεγάλη επιτυχία των αστυνομικών σε αυτή την υπόθεση, που χρειάστηκε αρκετή υπονομή για να διαλευκανθεί, είναι ότι περίμεναν τον δολοφόνο να καμφθεί ψυχολογικά.

Μέρα με την ημέρα αποδυναμωνόταν όλα τα επιχειρήματα  και οι ισχυρισμοί του.

Ώσπου ήρθε το τέλος.

Μακάρι  κάποτε στην ελληνική αστυνομία να αλλάξουν τα πράγματα και  να έρθει η στιγμή εκείνη που θα δίδεται άδεια σε αστυνομικούς που ασχολούνται με μεγάλες υποθέσεις, να μιλούν ή και να γράφουν για το πώς έφτασαν στην αποκάλυψη του δολοφόνου. Αφού βέβαια έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση.