Η ψυχραιμία του Κοβάσεβιτς βοήθησε να σωθεί η ζωή του | 98204958 2597474900580406 6612033857917026304 n

Για την περιπέτεια της υγείας του τον καιρό που ακόμα βρισκόταν στον Ολυμπιακό, μίλησε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο παλαίμαχος Σέρβος στράικερ μίλησε στην ιστοσελίδα του Ιταλού δημοσιογράφου Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, για τη στιγμή που σταμάτησε η καριέρα του, όταν διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά από τον γιατρό του Ολυμπιακού.

«Τον Ιανουάριο του 2009 έπαιζα στον Ολυμπιακό. Κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης ρουτίνας, βρήκαν ότι έχω στένωση αρτηρίας κατά 98%. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Μου έκαναν επέμβαση στην καρδιά και υποχρεώθηκα να σταματήσω. Ο γιατρός του κλαμπ Πάνος Σταματόπουλος μου είχε σώσει τη ζωή».

To vradini.gr συνομίλησε με τον γιατρό Πάνο Σταματόπουλο που έσωσε την ζωή στον Σέρβο Στράικερ, ο οποίος τόνισε πως:«Ήταν μια δύσκολη διάγνωση, καθώς ο παίκτης ήταν ασυμπτωματικός. Η διάγνωση πάρα τις αρνητικές εξετάσεις στηρίχθηκε στο κληρονομικό ιστορικό και στην κλινική αξιολόγηση, που επιβεβαίωσε την ύπαρξη προβλήματος. Το πρόβλημα οδηγήθηκε σε άμεση αντιμετώπιση και έτσι σώθηκε η ζωή του ποδοσφαιριστή, ενώ το σπουδαιότερο ήταν ότι μετά από πέντε μήνες έπαιξε πάλι ποδόσφαιρο. Εδώ θα ήθελα να τονίσω πως έχει μεγάλο ποσοστό στην επιτυχία του εγχειρήματος ο ίδιος ο Κοβάσεβιτς, καθώς έδειξε αφάνταστη ψυχραιμία».