Πριν πολλά πολλά χρόνια, στο φανταστικό βασίλειο της Κουμάνδρα, δράκοι και άνθρωποι ζούσαν αρμονικά. Με την απειλή των μοχθηρών δαιμόνων Drunn, οι δράκοι θυσιάστηκαν για να σώσουν την ανθρωπότητα.

Πεντακόσια χρόνια μετά, οι δαίμονες επανεμφανίστηκαν και η Ράια, μια νέα και γενναία πολεμίστρια, είναι αποφασισμένη να βρει τον τελευταίο δράκο που θα τους σώσει μια και καλή. Στο ταξίδι της αυτό, θα συνειδητοποιήσει ότι πέρα από τη μαγεία των δράκων, χρειάζεται και πίστη για να σωθεί η ανθρωπότητα.

H νέα ταινία της Disney, «Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος» είναι εμπνευσμένη από την κουλτούρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ας σημειωθεί ότι η Disney μπορεί να έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία με τα πολλά ριμέικ κλασικών ταινιών της, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιο σύγχρονες παραγωγές της δεν έχουν καταφέρει να εμπνεύσουν και να διασκεδάσουν θεατές όλων των ηλικιών, όπως τα «Μαλλιά κουβάρια», «Ψυχρά κι ανάποδα» και «Βαϊάνα», γι’ αυτό σήμερα και «Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος» αναμένονται με μεγάλη ανυπομονησία από μικρούς και μεγάλους θεατές.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Dean Wellins, Carlos Lopez Estrada, Don Hall
Με τις φωνές των: Awkwafina, Kelly Marie Tran