Η Σ. Μπεκατώρου καταθέτει στον εισαγγελέα για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης

Έπειτα από τις δημόσιες καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, η Σοφία Μπεκατώρου είναι η πρώτη μάρτυρας στην αυτεπάγγελτη έρευνα της Εισαγγελίας.

Η χρυσή ολυμπιονίκης βρέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκου Στεφανάτου, προκειμένου να εκθέσει όσα δεν είχε τολμήσει να πει 23 χρόνια.

Οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου ουσιαστικά δεν μπορούν να διερευνηθούν, αλλά ούτε και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, δεδομένου ότι το αδίκημα έχει παραγραφεί.

Παρ όλα αυτά, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η κατάθεσή της δεν αποκλείεται να δώσει το έναυσμα για μία ευρύτερη έρευνα για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων.

«Κάθε θύμα να σπάσει τη σιωπή και να μιλήσει από όποιο χώρο κι αν βρίσκεται. Η προσπάθεια με όλους τους αθλητές είναι να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας», δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας η διακεκριμένη ιστιοπλόος, μετά τη συνάντησή της με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Η εξομολόγηση της Ολυμπιονίκη έφερε αποκαλύψεις κι από άλλες αθλήτριες τις προηγούμενες μέρες.

Χθες η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα, έγραψε σε άρθρο της για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από κομματικό στέλεχος της προοδευτικής παράταξης πριν 20 χρόνια σε ασανσέρ και η δημοσιογράφος, Ιωάννα Ηλιάδη, πριν 17 χρόνια από υφυπουργό.