Η SEAT ΤΕΧΝΟΚΑΡ ανακοίνωσε την έναρξη νέου προωθητικού προγράμματος για όλα τα μοντέλα φυσικού αερίου της γκάμας της, το οποίο προβλέπει όφελος για τον πελάτη ισάξιο με την κατανάλωση καυσίμου για έναν ολόκληρο χρόνο.

Η SEAT, κυρίαρχη στις πωλήσεις CNG τα τελευταία χρόνια, διαθέτει μία από τις πληρέστερες γκάμες  αυτοκινήτων φυσικού αερίου (CNG) στην αγορά, η οποία έρχεται πλέον να συμπληρωθεί με την έναρξη διάθεσης του νέου Leon, σε 5θυρο και Sportstourer αμάξωμα, το οποίο εφοδιάζεται με τον κινητήρα 1.5 ΤGI ΕVO 130hp, αρχικά σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο DSG.

Οι 3 δεξαμενές φυσικού αερίου του νέου Leon έχουν συνολική χωρητικότητα 17.3 kg και χαρίζουν αυτονομία 440 km με αποκλειστική χρήση CNG, ενώ το αυτοκίνητο εφοδιάζεται και με ένα ρεζερβουάρ ασφαλείας βενζίνης 9 λίτρων.

Τα μοντέλα CNG προσφέρουν αξεπέραστη οικονομία, χαμηλές εκπομπές CO2 που εξασφαλίζουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ένα κόστος κίνησης περίπου 30% χαμηλότερο σε σχέση με το diesel ή 50% χαμηλότερο σε σχέση με την βενζίνη.

Ο μετασχηματισμός της SEAT, το προσιτό ηλεκτρικό και η ετήσια παραγωγή 500.000 EV

Το Φυσικό αέριο σαν καύσιμο εξασφαλίζει άριστη καύση, με αποτέλεσμα 1 kg CNG να αντιστοιχεί σε 1.5 lt βενζίνη ή 1.3 lt diesel, ενώ οι εκπομπές ΝOx είναι σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 50% χαμηλότερες σε σχέση με τα άλλα καύσιμα.

Σημειώνουμε ότι το 2020, η διείσδυση του φυσικού αερίου στην Ελληνική αγορά ανήλθε σε ποσοστό 1.7% της συνολικής αγοράς, ενώ η SEAT κατέκτησε μερίδιο 32% της αγοράς CNG.

Η νέα παροχή δωρεάν καυσίμου για έναν χρόνο, έχει υπολογιστεί με μία μέση κατανάλωση φυσικού αερίου για τα 3 μας μοντέλα (Ιbiza, Arona και Leon) 3,5 kg/100 km, για 14.000 km σε ετήσια βάση και με σημερινή τιμή διάθεσης του φυσικού αερίου στα €0.834/kg.

Τρία νέα μοντέλα για SEAT και CUPRA

Στον νέο τιμοκατάλογο που ανακοίνωσε η SEAT και η CUPRA, περιλαμβάνονται οι τιμές για τρία νέα μοντέλα:

– SEAT Leon 1.5 TGI 130hp DSG Style

– SEAT Leon 2.0 TSI 190hp FR DSG: Μια νέα έκδοση η οποία αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα δυναμικά χαρακτηριστικά του Leon και έρχεται να συνεχίσει την ισχυρή μας παράδοση στα hatchback υψηλών επιδόσεων

– CUPRA Leon 5d 2.0 TSI 300hp

Δείτε εδώ το νέο τιμοκατάλογο SEAT
Δείτε εδώ το νέο τιμοκατάλογο CUPRA