Την διοργάνωση της επόμενης άσκησης «Ευνομία 21» ανέλαβε η χώρα μας, με πρωτοβουλία του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στέλνοντας ένα μήνυμα προς την Τουρκία, με την συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο με την Ιταλία την Γαλλία και την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανώτατους στρατιωτικούς κύκλους, η εν λόγω πρωτοβουλία στέλνει ένα σαφές μήνυμα συνεργασίας και καλής γειτονίας των τεσσάρων χωρών, καθώς και την σταθερή επιδίωξή τους για ένα ασφαλές και ειρηνικό περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις επιταγές του. 

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία και η Κύπρος προχωρούν σε τετραμερή συντονισμένη παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και την επέκταση της συνεργασίας με άλλα κράτη, για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και η ελληνική πλευρά δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ο κ.Φλώρος ήταν ο πρωτοστάτης της επίτευξης συμφωνίας, η οποία μετουσιώθηκε σε πράξη με την άσκηση «Ευνομία 20» τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σε αυτό το πλαίσιο και σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται συσκέψεις μέσω τηλεδιάσκεψης, στις οποίες οι επιτελικοί φορείς των τεσσάρων χωρών που είναι επιφορτισμένοι με ανάλογες ευθύνες, θέτουν προς συζήτηση θέματα ανάπτυξης πρωτοβουλιών και επέκτασης της συνεργασίας και με άλλα κράτη, για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.