Μια συγκινητική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας που μας προσφέρει ελπίδες ότι οι άνθρωποι έχουν ακόμα τρυφερότητα και αγάπη μέσα στη ψυχή τους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ένας άντρας από το Πακιστάν που εντόπισε ένα τυφλό δελφίνι, το οποίο είχε ξεβραστεί στις όχθες του ποταμού και χωρίς δεύτερη σκέψη το μεταφέρει πίσω για να του σώσει τη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ααμίρ Μαλίκ ψάρευε με φίλους όταν είδε το σπάνιο τυφλό δελφίνι του Ινδού ποταμού να παλεύει στη λάσπη στο Λαχόρ του Πακιστάν.

Στην αρχή οι φίλοι νόμισαν ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ψάρι που είχε παγιδευτεί στη λάσπη και ετοιμάστηκαν να το πιάσουν με ένα δίχτυ.

Όπως αποδείχτηκε ήταν ένα από τα σπάνια τυφλά δελφίνια που ζουν στο ποτάμι και είχε κολλήσει στα αβαθή όταν η άμπωτη τράβηξε τα νερά.

Οι άντρες έσπευσαν να μεταφέρουν το σπάνιο θηλαστικό ξανά στο νερό, με το υπέροχο ζώο να κολυμπάει αμέσως στα βαθιά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα τυφλά δελφίνια ζουν μόνο στο νότιο τμήμα του Ινδού ποταμού στο Πακιστάν και στον Μπεάς, έναν από τους παραπόταμούς του στην Πουντζάμπ της Ινδίας.

Οι αριθμοί τους στο Πακιστάν μειώθηκαν δραματικά μετά από την κατασκευή αρδευτικών έργων. Έχοντας εγκλιματιστεί στη ζωή στο λασπωμένο ποτάμι, τα δελφίνια πρακτικά είναι τυφλά και βασίζονται αποκλειστικά στον ηχοεντοπισμό για τον προσανατολισμό και την τροφή τους στα θολά νερά.