Η Ελένη Δοξιάδη έχει σπουδάσει χημεία, έχει εργαστεί σε διάφορες επιχειρήσεις σε θέσεις λειτουργιών, και τα τελευταία 6 χρόνια, έκανε στροφή στην μαγειρική, αντιμετωπίζοντας την κουζίνα σαν ένα διαφορετικό εργαστήριο με δυνατότητα αστείρευτης γνώσης και εξέλιξης. Έχει εργαστεί σε αρκετά εστιατόρια της Αθήνας, αλλά τα τελευταία χρόνια προτιμάει να μαγειρεύει κατ’οίκον, γιατί, πέραν της τεχνικής εξάσκησης απαιτεί και καθημερινή δημιουργικότητα. Όλες οι συνταγές της Ελένης Δοξιάδη στο https://www.mingledfood.com/

Συκωτάκια πουλερικών με μουστάρδα και λευκό κρασί.

Για 3 καλές μερίδες:

Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σωτάρετε

  • Κρεμμύδι ξερό, 1 μεσαίο, κομμένο μικρά κυβάκια
  • Τζίνζερ, τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο, 1,5 κσ
  • Σιναπόσπορο, 1 κσ

Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτετε

  • Συκωτάκια, 1 κιλό, τα οποία έχετε πρώτα περάσει από καυτό τηγάνι με πολύ λίγο λάδι για 2 λεπτά, και σβήνετε με 
  • Λευκό κρασί, ¼ φλυτζανιού​

​Χαμηλώνετε τη φωτιά μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε

  • Απαλή μουστάρδα, 1 κσ
  • Χυμό λεμόνι, 1 κσ

Ανακατεύετε καλά, καλύπτετε με ένα καπάκι, και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Ρυθμίζετε αλάτι και οξύτητα με παραπάνω χυμό λεμόνι, αν επιθυμείτε, και προσθέτετε

  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι , 2 κγ
  • Ρίγανη ξερή, 1 κσ

και γαρνίρετε με φύλλα φρέσκιας ρίγανη ή μαντζουράνα, αν έχετε. 

Σερβίρετε με ρύζι, ή τριμμένο καρότο ανακατεμένο με λίγο αλάτι και χυμό λεμόνι.