Είμαστε, πλέον, στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου του 2021» με την τελετή να γίνεται εφέτος διαδικτυακά.

Εδώ και μία δεκαπενταετία, ο Θεσμός «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» είναι ο μόνος ανεξάρτητος, χωρίς δεσμεύσεις και διασυνδέσεις με συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, καθώς οι εκλέκτορές του αρθρογραφούν σε πληθώρα σημαντικών εντύπων και ψηφιακών μέσων.

Οι 27 δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού, θα παρουσιάσουν στις 22 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 19:30, την ψηφοφορία τους, που θα αναδείξει το «Αυτοκίνητο του 2021» για την Ελλάδα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα 10 αυτοκίνητα που θα διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο προέκυψαν από τα 22 συνολικά καινούργια μοντέλα που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες στη χώρα μας.

Οι δέκα φιναλίστ

Ford Puma

Hyundai i20

Nissan Juke

Opel Corsa

Peugeot 2008

Renault Captur

Seat Leon

Skoda Kamiq

Toyota Yaris

VW ID 3

Τα κριτήρια επιλογής

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, το κόστος αγοράς και χρήσης αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που προάγει την ιδέα της σύγχρονης αυτοκίνησης στους Έλληνες καταναλωτές και τους λάτρεις του αυτοκινήτου.

Η εκδήλωση φέτος και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα είναι digital και θα προβληθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας LiveOn, της ΕΡΤFlix, της ΕΤ3, από το site του θεσμού (http://www.atx.gr) καθώς και από μια σειρά από sites.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υπάρχει το περιοδικό του «Αυτοκινήτου του 2021» το οποίο μπορεί κανείς να διαβάσει τόσο από το site του θεσμού και μια σειρά από άλλα sites όσο και στο:

https://issuu.com/atxelladas/docs/____2021_web

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου (ΣΕΑΑ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ)

Η εκδήλωση έχει την υποστήριξη των εταιριών Εθνική Ασφαλιστική & NBG Leasing, ενώ την επιμελείται η εταιρία CGC Communication.