Έναν ύμνο στη γυναίκα αποτελεί η νέα έκθεση της Ισμήνης Μίχα, με τίτλο «Η Τεθλασμένη του Κόσμου», που θα εγκαινιαστεί στις 16 Οκτωβρίου, στην αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2). Πρόκειται για την πιο ανθρωποκεντρική έκθεση που έχει παρουσιάσει η εικαστικός μέχρι σήμερα, η οποία εμπνέεται από Αναγέννηση τοποθετώντας τις ρεαλιστικές μορφές της σε μπαροκικό θεατρικό σκηνικό γεμάτο μυστήριο.

Οι γυναίκες της Ισμήνης Μίχα είναι νεαρές, αλλά ώριμες, αποφασιστικές, σαγηνευτικές και συνειδητοποιημένες. Τα πρόσωπα τους δεν φαίνονται, όπως εξάλλου συμβαίνει στα περισσότερα έργα της, δυσκολεύοντας τον θεατή να προσεγγίσει τα μάτια τους- τον καθρέφτη της ψυχής τους. Είναι, όμως, η γλώσσα του σώματός τους που μαρτυρά πολλά για τον εσωτερικό τους κόσμου.

«Η λαχτάρα μου να εκφραστώ, αλλά και η αγάπη μου για την τέχνη με έκαναν να ετοιμάσω αυτή την έκθεση, γιατί η ζωγραφική για μένα είναι ανάσα ζωής.Είναι μεγάλη η χαρά μου που μου δίνεται η δυνατότητα να υμνήσω τη γυναίκα, την γεννήτρα του κόσμου, ενός κόσμου που στις μέρες μας δοκιμάζεται σε κάθε επίπεδο.Πιστεύω ότι αν κάθε γυναίκα μπορούσε να εκφραστεί ως καλλιτέχνης, τις ίδιες εικόνες θα εμπνεόταν. Γυναίκες- αερικά σε ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον, ευθείες μιας τεθλασμένης» σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια.

Βιογραφικό Ισμήνης Μίχα


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας. Μαθήτρια του Μαρασλείου, συμμετείχε σε διαγωνισμούς ζωγραφικής, αποσπώντας πολλά βραβεία. Την δεκαετία του ’90 ασχολήθηκε εντατικά με την τοιχογραφία, φιλοτεχνώντας καταστήματα και την Παιδιατρική Κλινική της Βέροιας. Έχει μελετήσει μεγάλους ζωγράφους, ενώ αντλεί έμπνευση κυρίως από την περίοδο της Αναγέννησης.Το 2000 παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση «Αναδρομές στην Αναγέννηση», ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε με μια σειρά έργων υπό τον τίτλο «Από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα», ενώ το διάστημα 2002-2003 παρουσίασε τις «Αναδρομές».
Εμβαθύνοντας όλο και περισσότερο στα μυστικά της τέχνης της, το 2005 παρουσίασε την έκθεση με τίτλο «Εμπνεύσεις».
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ αυτή την περίοδο εγκαινιάζει τη νέα ατομική της δουλειά «Η Τεθλασμένη του Κόσμου». Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα.