Περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες αναμένεται να υποδεχθεί η ρουμανική πόλη Τιμισοάρα το 2021, χρονιά κατά την οποία αναδείχθηκε Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, από τους ένα εκατομμύριο επισκέπτες, οι 800.000 αναμένεται να κάνουν από μία έως και τρεις διανυκτερεύσεις και οι υπόλοιποι 200.000 μία διανυκτέρευση ή καμία.

Πέρυσι, περίπου 350.000 επισκέπτες «ανακάλυψαν» την Τιμισοάρα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού της πόλης.

Σε περίπτωση που ο στόχος του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών επιτευχθεί, τότε το ποσοστό της αύξησης θα είναι τουλάχιστον διπλάσιο σε σχέση με το προηγούμενο της διοργάνωσης έτος, δηλαδή το 2020, τονίζουν οι τουριστικοί πράκτορες. Επισημαίνουν, επίσης, ότι, ο στόχος του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών δεν είναι ακατόρθωτος, αφού η πόλη θα βρίσκεται στο επίκεντρο της καθημερινότητας εκατομμυρίων κατοίκων των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Περισσότερες από 700 εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις οπτικοακουστικού υλικού, μεγάλες θεατρικές παραγωγές, διάσημοι καλλιτέχνες, θα δώσουν δυναμικό “παρών” στην Τιμισοάρα για να γιορτάσουν τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ