Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' τίμησε τον Ραχίμ Στέρλινγκ

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ, επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι και της εθνικής Αγγλίας, τιμήθηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ σχετικά με τις πρωτοβουλίες του για την εξάλειψη του ρατσισμού στον αθλητισμό.

Ο 26χρονος άσος, συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό σε εκστρατείες κατά του ρατσισμού και κάθε είδους διάκρισης και πλέον, είναι μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Κι’ αυτό, είναι ίσως το πρώτο βήμα για μία πιθανή πορεία προκειμένου να χρισθεί με τον τίτλο του Sir, που απονεμήθηκε στις αρχές του έτους στον επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητή της Φόρμουλα Ενα, Λιούϊς Χάμιλτον.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Στέρλινγκ υπήρξε θύμα ρατσιστικών επιθέσεων στα γήπεδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 2019, συμμετείχε στην εκστρατεία «No Room For Racism» και στην συνέχεια, τοποθετήθηκε, όπως ο Χάμιλτον, όταν το κίνημα «Black Lives Matter» ακολούθησε την δολοφονία του Τζορτζ Φλόϊντ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον ίδιο τίτλο, έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα και ο 30χρονος μέσος της Λϊβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, για τις υπηρεσίες του στο ποδόσφαιρο και για τον πολύ ενεργό ρόλο του κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Ειδικότερα, ο Χέντερσον συνέδραμε ουσιαστικά σε μια εκστρατεία, μέσω της οποίας συγκεντρώθηκαν εκατομμύρια λίρες για να χρηματοδοτηθεί ο βρετανικός φορέας κοινωνικής ασφάλισης.