Βία και η αναταραχή ξέσπασαν έξω από κτίρια που σχετίζονται με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε ολόκληρη τη χώρα, μετά από τα τραγικά γεγονότα εισβολής εκατοντάδων ανθρώπων μέσα στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με αναφορές και δημοσιεύσεις που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Anti-Trump protest at Trump Tower results in 8 arrests in New York City -  ABC7 New York

Μέσα σε λίγες ώρες, έπειτα από την εισβολή στο Καπιτώλιο από ένα πλήθος υποστηρικτών υπέρ του Τραμπ, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και κατευθύνθηκαν γύρω από κτίρια με τον όνομα «Τραμπ», όπως εκείνα στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και την Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η αστυνομία ανέφερε ότι διερευνά ένα περιστατικό μαχαιρώματος σε μια διασταύρωση μπροστά από το «Trump International Hotel», στη λεωφόρο Pennsylvania.

Infamous teen arrested again during NYC Trump Tower protest

Στη Νέα Υόρκη, περίπου 200 διαδηλωτές στράφηκαν στους δρόμους γύρω από τον Πύργο Τραμπ στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν, όπου οι φωτογραφίες και τα βίντεο τους δείχνουν να βρίζουν και να ουρλιάζουν κατά των αστυνομικών που είχαν μπλοκάρει το δρόμο μπροστά από το κτίριο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τελικά εννέα άτομα, τα οποία μετά από λίγες ώρες αφέθηκαν ελεύθερα.

Εν τω μεταξύ, οι διαδηλωτές στο Σικάγο εμφανίστηκαν ειρηνικοί καθώς φώναζαν και διαδήλωναν μπροστά από το «Trump International Hotel & Tower».

Μέλη της ομάδας «Refuse Fascism Chicago» κρατούσαν πανό και πλακάτ, τα οποία έγραφαν «Τραμπ, έχασες, φασίστες φύγετε!», και : «Φυλακίστε τον! Τώρα!.»

Local organizers gather at Trump Tower to protest violence at U.S. Capitol  - The DePaulia

Η αστυνομία του Σικάγο είχε δημιουργήσει οδοφράγματα και ενίσχυσε τις περιπολίες ως απάντηση στο χάος του Capitol Hill και ανέφεραν ότι δύο δωδεκάδες διαδηλωτές αποδείχθηκαν και ήταν, σε μεγάλο βαθμό, ειρηνικοί.