Η Βουλή της Λιβύης απορρίπτει τη συμφωνία με την Τουρκία | libyan parliament speaker aguila saleh. reuters

Σύμφωνα με το μέσο al-Arabiya η Βουλή των Αντιπροσώπων της αφρικανικής χώρας, που ελέγχεται από δυνάμεις, που πρόσκεινται στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), είπε ένα ηχηρό «Όχι» στη συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σαλέχ, με επιστολή του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, χαρακτηρίζει «απειλή για το λιβυκό κράτος, το μέλλον και την ασφάλεια», τη συμφωνία με την Τουρκία που σύναψε η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της χώρας του.

Την ίδια ώρα ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ είναι «κλινικά νεκρή» για να υπογράφει «παράνομες» συμφωνίες, που συνιστούν σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και «δεν σέβονται τα έννομα δικαιώματα άλλων χωρών της ανατολικής Μεσογείου». Και κάλεσε και αυτός με τη σειρά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει για να βάλει φραγμό στις φιλοδοξίες της Τουρκίας,