Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ για μεσαίες περιουσίες

Στο «κάδρο» των νέων φοροελαφρύνσεων τα ακίνητα

Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ για μεσαίες περιουσίες

Το άνοιγμα της βεντάλιας των μέτρων για το περιορισμό του φορολογικού βάρους στους ιδιοκτήτες και εκμισθωτές ακινήτων βάζει στο τραπέζι το οικονομικό επιτελείο.

Για να το επιτύχει ποντάρει σε ισχυρό «ταμειακό απόθεμα» από τα έξτρα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την απελευθέρωση πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου από τη Ρήτρα Διαφυγής για την Άμυνα. Καλώς εχόντων, λοιπόν, των πραγμάτων, το καλοκαίρι θα φέρει τη φορολογική… άνοιξη για τους πολίτες.

Τα βλέμματα δεν είναι στραμμένα μόνο στη μείωση της φορολογίας για τα μεσαία εισοδήματα, αλλά και στα ακίνητα, έλεγε χαρακτηριστικά αρμόδιος παράγοντας, σπεύδοντας, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει ότι άλλο οι προθέσεις και άλλο οι πραγματικές δυνατότητες, που θα μετρηθούν το καλοκαίρι ανάλογα με τις επιδόσεις του φοροελεγκτικού μηχανισμού και τα περιθώρια του προϋπολογισμού από την εξειδίκευση του πλαισίου λειτουργίας της εθνικής Ρήτρας για την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από το έλλειμμα και την οροφή της αύξησης που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Διαβάστε περισσότερα στη «Βραδυνή της Κυριακής» που κυκλοφορεί από το Σάββατο (22/3/25)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης