Το δεύτερο εμβόλιο που παίρνει άδεια στις ΗΠΑ έγινε αυτό της Moderna. Μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που είχαν αναπτύξει οι Pfizer/BioNTech, ένα ακόμα πήρε την έγκριση από τον FDA και αναμένεται σύντομα να χορηγηθεί στους πολίτες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, οι ψήφοι στην αρμόδια επιτροπή ήταν 20-0 υπέρ του εμβολίου. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, τα οφέλη από το εμβόλιο είναι πολλά περισσότερα από οποιοδήποτε ρίσκο μπορεί να έχει μια πρόωρη έγκριση. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και η επίσημη άδεια προς τη Moderna με το εμβόλιο να τίθεται στη διάθεση των πολιτών.

Θυμίζουμε πως το εμβόλιο της Moderna αναμένεται να εξεταστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η εν λόγω εταιρία έστειλε επιπλέον δεδομένα νωρίτερα από το αναμενόμενο και ο ΕΜΑ θα συνεδριάσει στις 6 Ιανουαρίου, έξι ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, έτσι ώστε να αποφασίσει αν θα εγκρίνει το εμβόλιο.

Αν αυτό συμβεί, τότε θα πρόκειται για το δεύτερο εμβόλιο που θα πάρει άδεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, το εμβόλιο της Moderna εξετάζεται την Πέμπτη και από τη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, τον FDA, αναμένοντας κι εκεί τα αποτελέσματα.