Η Ζέτα Δούκα ζητά από τον Κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση (pic)

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ζέτα Δούκα ζητά από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάρει θέση μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Η γνωστή ηθοποιός πριν δύο εβδομάδες αποκάλυψε τη δική της ιστορία, σχετικά με τη λεκτική και σωματική βία που έχει δεχθεί από τον Γιώργο Κιμούλη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Οι αποκαλύψεις της σπουδαίας Σοφίας Μπεκατώρου, που έφεραν στο φως εγκλήματα που ταλανίζουν επί χρόνια τον αθλητικό χώρο, άνοιξαν τους Ασκούς του Αιόλου αποκαλύπτοντας αντίστοιχες πράξεις που βασανίζουν χρόνια το καλλιτεχνικό στερέωμα. Μετράμε πλέον δύο εβδομάδες και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Τα θύματα βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν για κακοποιητικές πράξεις που τους έχουν συμβεί πολλά χρόνια πριν, με αποκορύφωμα κάποιες από αυτές που υπέστησαν όταν ήταν παιδιά, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τον χρόνιο φόβο τους αλλά και το έλλειμμα του νομοθετικού πλαισίου, καθώς και της δικαιοσύνης, η οποία οφείλει σήμερα να επιδείξει τα αναγκαία αντανακλαστικά. Με όλο τον σεβασμό στα αξιώματα και τα πρόσωπά σας, παρακαλούμε θερμά όπως πάρετε σαφή και καταλυτική θέση απέναντι και σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου όπου όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων» γράφει χαρακτηριστικά.

Δες το μήνυμα της Ζέτας Δούκα: