Κάθετος ήταν ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι μετατέθηκαν για του χρόνου το καλοκαίρι, καθώς τόνισε ότι χωρίς την ύπαρξη εμβολίου η Ιαπωνία δεν θα αναλάβει τη διοργάνωση.

Η παραπάνω δήλωση έγινε σε συνέντευξή που παραχώρησε ο Γιοσίρο Μόρι στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK. «Αν η κατάσταση συνεχίσει να είναι όπως αυτή τη στιγμή, δεν θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε τους Αγώνες» προειδοποίησε ο Μόρι, ενώ προσθέτει «δεν μπορώ να φανταστώ ότι η φετινή κατάσταση θα συνεχιστεί και του χρόνου».

Ο πρόεδρος του «Τόκιο 2020» επανέλαβε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων σε άδειες εξέδρες ή με περιορισμένο αριθμό θεατών, λέγοντας ότι «αν αυτή είναι η μόνη εναλλακτική, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε τη ματαίωση».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη πριν από μερικές ημέρες στην Ιαπωνία, οι κάτοικοι της χώρας δεν επιθυμούν να γίνουν οι Αγώνες, επειδή θεωρούν ότι τα πράγματα θα είναι επικίνδυνα και του χρόνου.