Ιασώ Παίδων: Νέοι μέθοδοι που εφαρμόζονται σήμερα στην παιδιατρική επιστήμη

Όλο το φάσμα των παιδιατρικών ειδικοτήτων θα παρουσιαστούν  μέσω “Live Streaming”, στην 9η Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα του Ιασώ Παίδων, με θέμα «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα», με επιστημονική υπεύθυνη της Ημερίδας τη

 διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας και  της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του νοσηλευτηρίου   Θεοδώτα Λιακοπούλου – Τσιτσιπή.

Στην Ημερίδα που γίνεται το Σάββατο 29 Μαΐου, στις 09:00, θα παρουσιάσουν ενδιαφέροντα παιδιατρικά θέματα, καθώς και νέες μεθόδους που εφαρμόζονται σήμερα στην παιδιατρική επιστήμη, ενώ θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στην “Covid-19”.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και απευθύνεται στους Παιδιάτρους, ιατρούς όλων των υποειδικοτήτων της Παιδιατρικής, Μαιευτήρες / Γυναικολόγους, καθώς και σε όλους τους Επαγγελματίες Υγείας.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας είναι η αξιολόγηση αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό για Covid –19  και εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Κύηση και νεογνική φροντίδα σε Covid –19, δερματολογικές εκδηλώσεις σε Covid –19 και ανοσοαπαντήσεις στην Covid –19, αλλά και εμβόλια έναντι Covid -19

O ρόλος του νοσηλευτή στην Παιδιατρική, μικρά για τη διάρκεια κύησης νεογνά, από τη γέννηση ως την ενηλικίωση, Αιματολογικές διαταραχές μετά από λοιμώξεις, Όγκοι Κεντρικού Νευρικού Συστήματος στα παιδιά.

Συχνές συγγενείς καρδιοπάθειες στα παιδιά και η σύγχρονη καρδιοχειρουργική αντιμετώπισή τους και καρδιακές αρρυθμίες στα παιδιά. Τι πρέπει να γνωρίζει ο Παιδίατρος;

Νεφρολιθίαση στην παιδική ηλικία, συνήθη ορθοπαιδικά προβλήματα

Αποκατάσταση κιρσοκήλης σε υπερεκλεκτική διατομή σπερματικών φλεβών και μικροσκοπική υποβουβωνική προσέγγιση με τη χρήση εξωσκοπίου VITOM 3D.

Τέλος, αντιμετώπιση κύστης κόκκυγος στα παιδιά με laser δια της τεχνικής EPSIT και λαπαροσκοπική αντιμετώπιση συγγενούς μεγακόλου

Στη συνέχεια, οι ομιλητές θα παρουσιάσουν επιπλέον ενδιαφέροντα σοβαρά παιδιατρικά περιστατικά στην ” Covid -19″ και τη “Συγγενή Διαφραγματοκήλη”.

 Στο κλείσιμο της ημερίδας, θα γίνει ειδική αναφορά της συμμετοχής του Ιασώ Παίδων στη διεθνή μελέτη “Best Available Treatment Study (BATS) for Childhood Inflammatory diseases associated with SARS-CoV-2 (MIS-C/PIMS-TS)”.