Ιατρικό -Gizelis : Ξεκίνησε μία συμμαχία με όχημα τη ρομποτική τεχνολογία

Ανοίγει νέους δρόμους στη μάχη ενάντια στις γενικές μολύνσεις και τον κορονοϊό, η συμμαχία  που ξεκίνησε  με όχημα τη σύγχρονη ρομποτική τεχνολογία, καθώς το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ο κορυφαίος Όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας, συνεργάστηκε με την Gizelis Robotics στην δοκιμή των πιστοποιημένων και αυτόνομων «Made in Greece» RobotSafe ρομπότ απολύμανσης.

Σύμφωνα με το σχετικό προγραμματισμό, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών προχώρησε σε μελέτη και λειτουργία εγκατάστασης των ρομπότ εκνέφωσης,  που έχει αναπτύξει η ελληνική εταιρία συστημάτων αυτοματισμού και ρομποτικών εφαρμογών Gizelis Robotics,

σε χώρους παροχής ιατρικών υπηρεσιών και στα χειρουργεία, καθώς και ρομπότ τεχνολογίας UV-C σε δωμάτια και άλλους κλειστούς χώρους του νοσοκομείου.

«Η συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών στο RobotSafe αποτελεί μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην τεχνολογία μας», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Gizelils Robotics Ευάγγελος Γκιζελής, σχολιάζοντας τη συνεργασία.

Κατά τον ίδιο:  «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τη Gizelis Robotics ότι ένας κορυφαίος όμιλος του κλάδου υγείας που λειτουργεί με τα υψηλότερα διεθνή στάνταρντ ποιότητας και ασφάλειας, αγκαλιάζει το RobotSafe.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρόκληση της πανδημίας, η ανάγκη να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις που δημιουργούνται για ένα ασφαλές από επιμολύνσεις εργασιακό περιβάλλον και η ασφαλής επιστροφή στην κανονικότητα, σήμερα και στο προσεχές μέλλον,  δημιουργεί ευκαιρίες για συμπράξεις και συμμαχίες  με όχημα την καινοτομία και την ρομποτική τεχνολογία».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, σημείωσε: «Αποτελεί στόχο μας στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής που συνδέονται με τον χώρο της υγείας,  και η ρομποτική τεχνολογία αποτελεί, πλέον, και στον τομέα του ‘disinfection’ απολύμανσης, ένα καίριο εργαλείο για την προαγωγή της υγείας και έναν ακόμα χρήσιμο σύμμαχο στην μάχη κατά της πανδημίας.

Οι ρομποτικές λύσεις είναι το μέλλον, και πιστοί στο μότο μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά, στηρίζοντας τις τεχνολογίες του αύριο και συμβάλλοντας στην ανάπτυξή τους.

Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά δε, να συνεργαζόμαστε με Ελληνικές επιχειρήσεις που μοιράζονται το ίδιο όραμα, και να στηρίζουμε το έργο ελληνικών μυαλών, επιστημόνων, μηχανικών και επιχειρηματιών, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στις ομάδες εργασίας, εκατέρωθεν, για το σημαντικό τους έργο και την επιτυχία τους».

Πιο αναλυτικά, το  RobotSafe είναι το κορυφαίο ρομπότ απολύμανσης με τεχνολογίες εκνέφωσης και UV-C για την εξουδετέρωση μικροβίων, ιών, βακτηρίων και Covid-19, που ανέπτυξε η ελληνική ομάδα της Gizelis Robotics.

Το ρομπότ αυτό έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να παραμένουν λειτουργικές, με στόχο την αποτελεσματική απολύμανση των χώρων τόσο των εργαζομένων όσο και επισκεπτών.

Σύμφωνα, με τις τεχνικές μετρήσεις και πιστοποίηση του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ αλλά και του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, το RobotSafe εξασφαλίζει αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα  στην εφαρμογή του, διασφαλίζοντας ένα περιβάλλον υγιεινής και ασφαλούς λειτουργίας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες.

Σημειώνεται ότι η προηγμένη τεχνολογία και το ενσωματωμένο λογισμικό που έχει εφαρμοστεί, δίνουν τη δυνατότητα στο robot να αναγνωρίζει τη διαδρομή του, να αποφεύγει τυχόν εμπόδια, να επανασχεδιάζει δυναμικά τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει και να εκνεφώνει στα σημεία που χρήζουν απολύμανσης και μάλιστα με έλεγχο και αποτελέσματα πριν και μετά την απολυμαντική εκνέφωση.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές και επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι που αφορούν στην αποτελεσματικότητα του ρομπότ, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την ασφάλεια των ασθενών, των συνοδών και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, προχώρησε στην επέκταση της συμφωνίας με την Gizelis Robotics.

Μετά λοιπόν το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, το RobotSafe επισκέφθηκε την κλινική του Ιατρικού Περιστερίου παρέχοντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του στην κλινική, προσφέροντας έναν ακόμη βαθμό θωράκισης στα ήδη ασφαλή νοσοκομεία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, το ρομπότ θα επισκεφθεί, σύντομα, και τα υπόλοιπα νοσοκομεία του Ομίλου.

Πέραν της συνένωσης δυνάμεων με στόχο την ανάπτυξη ελληνικής ρομποτικής τεχνολογίας, η συνεργασία έχει στρατηγικό χαρακτήρα καθώς οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιριών είναι μέλη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε).

Στόχος της Ένωσης είναι η ανάπτυξη πλούτου και υπεραξίας στην Ελλάδα, με ενίσχυση της παραγωγής, της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας.

Αυτό τον κοινό στόχο υπηρέτησε έμπρακτα η συνεργασία που ξεκίνησε μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και της Gizelis Robotics, η οποία θα έχει διάρκεια και συνέχεια, προς όφελος της Ελληνικής Παραγωγής, επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας.

Ένα ακόμα εργαλείο, με αιχμή την ελληνική τεχνογνωσία και τεχνολογία «made in Greece», μπαίνει στην φαρέτρα της χώρας και των επιχειρήσεων στην μάχη κατά της Πανδημίας.

Η Gizelis Robotics είναι η πιο σύγχρονη εταιρία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών στην Ελλάδα. Παρέχει τόσο μοναδικές και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική βιομηχανία και αγορές του εξωτερικού

Σημειώνεται πως ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ιδρύθηκε το 1984 από το Δρ. Γιώργο Αποστολόπουλο. Σήμερα, 36 χρόνια μετά, ο Όμιλος διαθέτει 8 υπερσύγχρονα νοσοκομεία με χωρητικότητα 1.200 νοσηλευτικών κλινών και συνεργάζεται με περισσότερους από 2.800 άρτια καταρτισμένους κι εξειδικευμένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζομένους, σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ενώ παράλληλα, διαθέτει 4 ιδιόκτητα διαγνωστικά κέντρα στη Ρουμανία, με την επωνυμία Medsana.

Μέσω του στρατηγικού  πλάνου επενδύσεων έχει εξασφαλίσει καινοτόμο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπει στο ιατρικό του προσωπικό, να προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες σε πολλούς τομείς, όπως η ρομποτική χειρουργική, η καρδιοχειρουργική, η επεμβατική καρδιολογία, η ογκολογία, η νευρολογία, η νευροχειρουργική, η επεμβατική νευροακτινολογία, η γενική χειρουργική, η ουρολογία, η γυναικολογία, η ορθοπαιδική, η μικροχειρουργική, η πλαστική χειρουργική και η τεχνητή γονιμοποίηση (IVF).