Υγειονομικό υλικό προστασίας για τους γιατρούς μοίρασε σήμερα (12 Απριλίου) ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΘ, Νίκο Νίτσα, μοιράστηκαν σε δικαιούχους 150.000 μάσκες (3.000 κουτιά με 50 μάσκες το καθένα), αντισηπτικά και κρεμοσάπουνα.

Η διανομή έγινε σε εξωτερικό χώρο κοντά στο κτίριο της Περιφέρειας και σε αυτήν πήραν μέρος ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Συμβολικά ο κύριος Νίτσας παρέδωσε και στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο την «τσάντα προστασίας» με την ευχή οι γιατροί όλης της χώρας να γυρίσουν στα σπίτια τους γεροί μετά τον «πόλεμο» με τον αόρατο εχθρό.

Είναι η δεύτερη διανομή υλικού προστασίας για γιατρούς που κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος και ο κ. Νίτσας είπε πως «είναι μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να προμηθευτούν νοσοκομεία, ΜΕΘ και γιατροί μέσα ατομικής προστασίας».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, έχουν ήδη μοιραστεί με τον πιο ασφαλή τρόπο, μέσα ατομικής προστασίας στους γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης στα νοσοκομεία και στα μέλη του συλλόγου.

«Ήδη έχουν δοθεί ογδόντα ασπίδες σε κάθε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και από σαράντα σε κάθε ακτινολογικό και αναισθησιολογικό τμήμα όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ο ΙΣΘ έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη ώστε να στηρίξει τους συναδέλφους στην πρώτη γραμμή. Δεν θα αφήσουμε γιατρούς της Θεσσαλονίκης χωρίς μέσα ατομικής προστασίας», δήλωσε ο κ. Νίτσας και συνέχισε:

«Αναγνωρίζεται απ’ όλους ότι η απρόσκοπτη λειτουργία, στο πλαίσιο που έχουμε ορίσει και των ιδιωτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρείων και εργαστηρίων), συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της επιδημίας, καθώς αυτές οι μονάδες αποτελούν τον κυματοθραύστη περιστατικών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εμείς θα στηρίξουμε για όσο χρειαστεί όλους τους συναδέλφους σε ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα γιατί σε καιρό πανδημίας όλοι οι γιατροί βάζουν πλάτη».

Η επόμενη φάση προβλέπει να διανεμηθούν ασπίδες προστασίας και σε όλα τα μικροβιολογικά τμήματα καθώς και στις κλινικές ΩΡΛ όλων των νοσοκομείων ύστερα από συνεννόηση με τους διευθυντές του κάθε τμήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ