Στην προσαγωγή του 74χρονου Ζαν Λουκ Μπρινέλ, ιδιοκτήτη και πρώην πρόεδρο πρακτορείου μοντέλων στο Παρίσι, προχώρησε η γαλλική αστυνομία.

Ο Μπρινέλ διερευνάται για πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση Επστάιν, καθώς φέρεται να του διακινούσε ανήλικα κορίτσια. Όπως ανέφερε η Guardian, ο 74χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Παρισιού πριν επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Ντακάρ την Τετάρτη.

Ο Μπρινέλ ανακρίνεται στα πλαίσια της έρευνας που άνοιξε πέρσι για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, σεξουαλική παρενόχληση και εμπόριο λευκής σαρκός ανήλικων κοριτσιών για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο δικηγόρος του Μπρινέλ δεν προέβη σε κάποια δήλωση για την υπόθεση. Ο πρώην πρόεδρος του πρακτορείου μοντέλων φαίνεται πως συνδεόταν με τον Επστάιν με στενή φιλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέφρι Επστάιν βρέθηκε νεκρός στο κελί του το καλοκαίρι του 2019 και ενώ κατηγορείτο για σωρεία κακουργημάτων, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Ο Μπρινέλ φέρεται να συνεργαζόταν με την Γκισλέιν Μάξγουελ για να βοηθάνε τον Επστάιν να συναντάται με ανήλικα κορίτσια.

Από τη μεριά του, ο 74χρονος ιδρυτής του πρακτορείου μοντέλων MC2 αρνείται επίμονα κάθε κατηγορία. Βάσει δημοσιευμάτων διεθνών ΜΜΕ, ένα πρώην μοντέλο του MC2 και κόρη συνταγματάρχη, η Σβετλάνα Ποζιντάεβα, απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία να φεύγει από την έπαυλη του Τζέφρι Επστάιν στη Νέα Υόρκη. Η ίδια επιμένει ότι δεν απεικονίζεται στη φωτογραφία.

Μια μέρα πριν από αυτό, είχε φωτογραφηθεί στο κατώφλι της έπαυλης και ο Πρίγκιπας Άντριου που κατηγορείται ότι υποχρέωσε την Βιρτζίνια Τζιούφρι να κοιμηθεί μαζί του πολλές φορές, όταν ήταν ακόμα 17 ετών. Ο Άντριου αρνείται τις κατηγορίες.

Παράλληλα, η Τζιούφρι ισχυρίζεται ότι υποχρεώθηκε να κοιμηθεί πολλές φορές και με τον Ζαν Λουκ Μπρουνέλ, όταν ήταν ακόμα 16 με 19 χρονών. Ο Μπρουνέλ φέρεται επίσης να έψαχνε νέα μοντέλα στη Βραζιλία μέχρι τις αρχές καλοκαιριού.