Η Citroen αποφάσισε να μην μας αφήσει σε αγωνία μέχρι το τέλος Ιουνίου (30 Ιουνίου) και έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του ολοκαίνουριου Citroen C4 και της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσής του e-C4. Ανατρεπτική, όπως πάντα η γαλλική φίρμα, θα προσπαθήσει να ταράξει για τα καλά τα νερά της μικρομεσαίας κατηγορίας με το νέο C4.  

Τα συμπαγή hatchback είναι πολύ σημαντικά για τη Citroen, δεδομένου ότι αντιπροσώπευαν σχεδόν το 28% των πωλήσεων στην κατηγορία C της Ευρώπης to 2019. Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρία, η νέα Citroen e-C4 και C4: «τσεκάρει όλα τα κουτάκια σε αυτό το ανταγωνιστικό τμήμα της αγοράς, ενώ προσφέρει ένα σύγχρονο και έντονο χαρακτήρα».

Με το νέο «C-hatch» να συνδυάζει χαρακτηριστικά crossover, επιχειρεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στα κλασικά μικρομεσαία. Με ξεχωριστό σχεδιασμό και υπόσταση, θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης, diesel και 100% ηλεκτρική ενέργεια μπαταρίας. Το ντεμπούτο του έχει οριστεί για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η ιδιαίτερη εξωτερική σχεδίαση συνδυάζεται με ένα μοντέρνο και αρκετά λιτό εσωτερικό που συνδυάζει το premium με το hi-tech. Οι δύο μεγάλες οθόνες, το τιμόνι με επίπεδο κάτω και πάνω τμήμα (δεν είναι τόσο μικρό όσο αυτό που θα βρείτε σε ένα Peugeot), το head-up display και η ασύρματη βάση φόρτισης Qi είναι μερικά από τα στοιχεία του πλούσιου εξοπλισμού.

Εκπλήξεις σε επίπεδο κινητήρων δεν αναμένονται, με τις πρώτες πληροφορίες να θέλουν τον 3κύλινδρο 1,2 λίτρου και τον diesel 1,5 λίτρου να είναι κάτω από το εμπρός καπό. Στην περίπτωση του ηλεκτρικού e-C4, αυτό είναι το πέμπτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα ανακοινωθεί το 2020 ως μέρος της στρατηγικής ηλεκτροδότησης της Citroen. Ακολουθεί το C5 Aircross Hybrid, το Ami e-Dispatch και το e-SpaceTourer.

Περισσότερες πληροφορίες θα μας αποκαλύψει η γαλλική εταιρία στην παγκόσμια παρουσίαση του νέου της μικρομεσαίου που έχει προγραμματιστεί στις 30 Ιουνίου.