Συμμετέχει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το Ίδρυμα Ωνάση,  ως Strategic Content Partner, πυροδοτώντας μια συζήτηση για την Υγεία και τις Μεταμοσχεύσεις,  στο Ζάππειο Μέγαρο την προσεχή Δευτέρα. 

Συντονιστής, της συζήτηση που  διοργανώνει το Ίδρυμα, ο πρόεδρος  του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και Διευθυντής του Τμήματος Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης στο ΓΝΑ “Λαϊκό” Ιωάννης Ν. Μπολέτης.

Ομιλητές ο αν. υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι πρόεδροι του  Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) – διευθυντής  Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής και Μονάδας Μεταμόσχευσης Ήπατος-ΓΝΑ “Λαϊκό” Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης.

Επίσης οι καθηγητές Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων στο Imperial College London και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων Βασίλειος Παπαλόης και  πολιτικής της Υγείας και διευθυντής του LSE Health Ηλίας Μόσιαλος

Συγκεκριμένα, στο Φόρουμ των Δελφών, θα παρουσιαστεί το Εθνικό Σχέδιο για τις Μεταμοσχεύσεις,  πόσο κοντά βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση του και πόσο θα συμβάλλει στην αλλαγή του μεταμοσχευτικού περιβάλλοντος στη χώρα μας. 

Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα, που  είναι κοντά στην πραγματοποίησή του.

Η μελέτη του σχεδίου ολοκληρώνεται από την ομάδα του London School of Economics και του Imperial College London και οι βασικοί συντελεστές του έργου περιγράφουν το πλαίσιο των προτάσεων που αναμένεται να οδηγήσει τις Μεταμοσχεύσεις σε μια νέα εποχή.

Μέσα από μια ολιστική προσέγγιση δράσεων, το Ίδρυμα Ωνάση στέκεται αρωγός στο έργο της Πολιτείας και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) και συμβάλλει στην ανοικοδόμηση του τομέα των μεταμοσχεύσεων στη χώρα.

Σημειώνεται πως το 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στο Ζάππειο Μέγαρο, πραγματοποιείται σε υβριδική μορφή, καθώς στις εκδηλώσεις του θα συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 ομιλητές από 42 χώρες, με φυσική και διαδικτυακή παρουσία.

Σε μία σημαντική χρονιά για την Ελλάδα, σε συμβολικό επίπεδο, η φετινή διοργάνωση του Φόρουμ των Δελφών αγκαλιάζει θεματικά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.