Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς γυρίστηκε η σκηνή της Σταύρωσης - Το κονιάκ και το τσιγάρο (pic+vid)

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές θρησκευτικές ταινίες. Το 1975 ο Φράνκο Τζεφιρέλι έψαχνε τον ηθοποιό που θα υποδυθεί τον Θεάνθρωπο και τελικά επελέγη ο Ρόμπερτ Πάουελ, με τα μπλε μεγάλα μάτια που μαγνητίζουν.

Μια από τις πιο δύσκολες σκηνές της ταινίας ήταν αυτή της Σταύρωσης. Μάλιστα, ο Ρόμπερτ Πάουελ χρειάστηκε να μείνει πάνω στον σταυρό για πολλές ώρες για να γυριστεί η σκηνή ακριβώς όπως έπρεπε.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ είχε αρκετές αδυναμίες, όπως το ποτό και το τσιγάρο, γεγονός που προδίδει η φωτογραφία στην οποία είναι δεμένος πάνω στον σταυρό και του πηγαίναν ένα ποτήρι κονιάκ και ένα τσιγάρο.

Ο ίδιος, βέβαια, δηλώνει: «Όταν ήμουν στον σταυρό, έκανε τρομερό κρύο. Οπότε, από το να με κατεβάζουν και να με ξανανεβάζουν στον σταυρό, με άφησαν εκεί και μου έδωσαν μια κουβέρτα, παντόφλες και μου κρατούσαν ένα τσιγάρο. Βασικά, έκανε τόσο κρύο που θυμάμαι να μου κρατούν και κονιάκ».

Για τον ρόλο του, δήλωσε: «Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό.

Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί».