Ηλιακή έκλειψη 10ης Ιουνίου 2021 - Όταν ο ήλιος πεθάνει...

Η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη του 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, στις 19 μοίρες των Διδύμων και οι πρώτες καλοκαιρινές ημέρες θα ανατριχιάσουν, θα ανταριάσουν, θα βουίξουν, θα ψιθυρίσουν μεταξύ τους πως τέτοιο μεγάλο σκοτάδι είχαν πολύ καιρό να νιώσουν.

Αυτό το μεγάλο σκοτάδι που φοβούνται οι πολλοί, μα το διαβαίνουν οι λίγοι μόνο, οι πολύ σημαντικοί, οι πολύ γενναίοι. Αυτοί που ξέρουν από μόνοι τους να κάνουν στην άκρη για να μη φθαρούν άσκοπα. Αυτοί που ξέρουν να δίνουν την πολύτιμη θέση τους με μια βαθιά χορτασμένη ανάσα σε αυτούς που έρχονται… σε αυτούς που έρχονται και ανασαίνουν ακόμη ρηχά, αμήχανα, απονήρευτα.

Σε αυτή την πρώιμη καλοκαιριάτικη Έκλειψη ο παιχνιδιάρης Ήλιος των Διδύμων θα σταθεί δίπλα στην αεικίνητη Σελήνη των Διδύμων και θα της επιβάλλει την ενηλικίωση. Οι δικαιολογίες τέλειωσαν και οι πράξεις θα έχουν τίμημα. Αυτοί οι δυο, το αιώνιο ζευγάρι του Ουρανού θα πρέπει να αντέξουν και μαζί τους θα πρέπει να αντέξουν και τα Μεταβλητά των δυο τελευταίων μοιρών του δεύτερου δεκαημέρου, καθώς και των δύο πρώτων μοιρών του τρίτου δεκαημέρου.

Αυτή Ηλιακή Έκλειψη θα επηρεάσει πολλούς, θα λυγίσει αρκετούς , θα κακοκαρδίσει μερικούς, κάποιους θα τους πικράνει, μα αυτούς που γνωρίζουν, τους διαλεχτούς θα τους τάξει… Εκεί να δεις ταξίματα και τάματα και δώρα και υπερβολές, ανεβάσματα και κατακρημνίσματα…

Ο Ήλιος ο Παντοκράτορας στις 10 Ιουνίου θα ”πεθάνει”, θα μας αρνηθεί, θα μας προδώσει. Θα αρνηθεί να κάνει αυτό που είναι ταγμένος να κάνει από την αρχή του κόσμου μέχρι το τέλος του, από τις 00 μοίρες Κριού μέχρι τις 29 μοίρες των Ιχθύων. Θα σταματήσει να μας χαρίζει το Φως του.

Ο Οθέλλος του Σύμπαντος θα σβήσει το φως για να σβήσει το Φως… και μετά κανένας μας δεν θα είναι ποτέ, πια, ο ίδιος. Και τώρα μέσα στα σκοτάδια χωρίς κηδεμόνα, θα πρέπει μόνοι μας να βρούμε την εσωτερική μας πυξίδα, αυτή που μας δείχνει το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Ο δρόμος αυτός θα μακρύς και δύσκολος , μα συνάμα προκλητικός και γεμάτος εκπλήξεις!

Οι Εκλείψεις φέρνουν αλλαγές, φέρνουν το απρόσκλητο, φέρνουν το απροσδόκητο, φέρνουν αυτό που μας αλλάζει… Αλλάζουμε με πόνο και κόπο το παλιό μας φιδίσιο πουκάμισο, αυτό που τόσο έχουμε συνηθίσει, αυτό που τόσο μας έχει βολέψει, μα έχει φθαρεί. Και έχει φθαρεί περισσότερο…

Όψεις Μαΐου - Αστρολογικές προβλέψεις από τη Βάσια Μαυράκη
Η αστρολόγος Βάσια Μαυράκη

Για ΔΙΔΥΜΟΥΣ 8, 9, 10, 11 και 12 Ιουνίου.

Για ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ 11, 12, 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Για ΤΟΞΟΤΕΣ 9, 10, 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου.

Για ΙΧΘΥΕΣ 8, 9, 10, 11 και 12 Μαρτίου.

Η ΕΚΛΕΙΨΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ:

♈ ΚΡΙΟΣ

Αγαπημένα Κριάρια η Ηλιακή Έκλειψη της 10ης Ιουνίου θα γίνει ο πληροφοριοδότης σας. Πληροφορίες που δεν έχετε ζητήσει, εξηγήσεις που δεν έχετε απαιτήσει, θα σας δοθούν απλόχερα με σκοπό να σας διευκολύνουν. Εσείς θα πρέπει να τις αξιοποιήσετε και να μη διστάσετε να τις χρησιμοποιήσετε στον κατάλληλο χρόνο. Η θέση του κυβερνήτη σας του Άρη από το Λέοντα, θα σας είναι εξαιρετικά ευνοϊκή μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

♉ ΤΑΥΡΟΣ

Θέματα αυτοπεποίθησης θα εγείρει η Ηλιακή Έκλειψη της 10ης Ιουνίου για εσάς τα σταθερά παιδιά της συνήθειας. Θα αισθανθείτε τις οικονομικές σας ασφάλειες να τρίζουν αλλά θα είναι οι φανταστικοί σας φόβοι σας που θα προκαλέσουν τους τριγμούς και όχι τα πραγματικά γεγονότα. Ο κυβερνήτης σας η Αφροδίτη από την τρυφερή της θέση στον Καρκίνο θα διευκολύνει τις σχέσεις σας με το συγγενικό σας περιβάλλον.

♊ ΔΙΔΥΜΟΙ

Τα… σκοτάδια της Έκλειψης πάνω σας απαιτούν την ενηλικίωση σας αιώνιοι έφηβοι του Ζωδιακού. Ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε σχέσεις, επαγγελματικά αλλά και σε θέματα υγείας οι γεννημένοι 9, 10 και 11 Ιουνίου που θα πάρουν την Έκλειψη προίκα τους στη Γενέθλια Επιστροφή τους. Με τον κυβερνήτη σας τον Ερμή ανάδρομο στο δικό σας ζώδιο σε τετράγωνο με το θολό Ποσειδώνα μνήμες από το παρελθόν θα ξυπνήσουν. Μνήμες του 2015 και μνήμες πιο μακρινές του 1997 ίσως για τους μεγαλύτερους!

♋ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τρυφερά παιδιά της Σελήνης, ο κυβερνήτης σας συμμετέχει με όλη του τη δύναμη στην Έκλειψη της 10ης Ιουνίους και ξυπνά τους φόβους, τις χίμαιρες, τους ξεχασμένους πόνους… Στα θολά τετράγωνα που πραγματοποιεί με τον Ποσειδώνα σας τάζει κρυφές, απατηλές χαρές. Εδώ είναι που θέλει όλη σας την προσοχή για να μην εκθέσετε τον εαυτό σας και τους άλλους . Αυτούς τους άλλους που σας κρατούν και τους κρατάτε μυστικά…

♌ ΛΕΩΝ

Διαλογή και επιλογή σε φίλους θα σας προτρέψει να κάνετε η Ηλιακή Έκλειψη του Ιούνη. Τα πράγματα όμως, πάντα λειτουργούν αμφίδρομα οπότε μπορεί να είστε κι εσείς στην επιλογή διαλογής ή απομάκρυνσης των άλλων. Η κοινωνική σας εικόνα ενδέχεται να πληγωθεί και με τον Ερμή ανάδρομο δίπλα στον κυβερνήτη σας τον Ήλιο να επανέλθουν άβολες καταστάσεις που είχατε ζήσει το 2015. Προσεχτικά βήματα και αυτοσυγκράτηση λοιπόν.

♍ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Ηλιακή Έκλειψη της 10ης Ιουνίου θα δείξει προς τη μεριά της καριέρας σας, συνεπή παιδιά της Γης. Ο κυβερνήτης σας, ο γοργοπόδαρος Ερμής, ανάδρομος στο πλάι της Νέας Σελήνης ταξιδεύει βιαστικός στο παρελθόν σας. Εκεί, στο 2015 που ξεκίνησαν όλα αυτά που θα ολοκληρωθούν τώρα. Προσοχή οι γεννημένοι 12, 13, 14 Σεπτεμβρίου με τον θολό Ποσειδώνα να σας τάζει θησαυρούς που μπορεί να αποδειχθούν άνθρακες.

♎ ΖΥΓΟΣ

Η Ηλιακή Έκλειψη του Ιούνη στο φιλικό ζώδιο του Αέρα τους Διδύμους, δε θα δείξει το σκληρό της πρόσωπο σε εσάς γοητευτικά παιδιά της Αφροδίτης. Προοπτικές, στόχους και ευκαιρίες για να ανοίξετε τους ορίζοντές σας θα φέρει. Δεν αποκλείεται να αλλάξετε κάποιες από τις βαθιά ριζωμένες απόψεις σας και να κατανοήσετε πως κακώς είχατε εμείνει σε πεποιθήσεις που δεν σας ταιριάζουν. Και εκείνος ο έρωτας… ο παλιός… ο από μακριά, ίσως επιστρέψει για να πάρει την τελευταία ευκαιρία που του αξίζει.

♏ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το φόβο της απώλειας θα εγείρει η Ηλιακή Έκλειψη της 10ης Ιουνίου για εσάς τα διαισθητικά παιδιά του Πλούτωνα. Θα αισθανθείτε πως με κάποιο τρόπο απειλούνται τα κεκτημένα σας και από τη στιγμή που και ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης ο Άρης, θα βρίσκεται στο Λέοντα, η ανασφάλεια σας θα μεγαλώσει. Συναισθηματικές εντάσεις, έρωτες δίχως αύριο, απώλειες υλικές, συναισθηματικές, απώλειες σημαντικές ενδέχεται να βιώσετε αυτό το διάστημα. Δεν είναι ο κατάλληλος καιρός για επενδύσεις κάθε είδους.

♐ ΤΟΞΟΤΗΣ

Τυχερά παιδιά του Δία , η τύχη σας θα δοκιμαστεί σε αυτή εδώ την Ηλιακή Έκλειψη του Ιουνίου. Θα δοκιμαστεί στο πεδίο των σχέσεων προσωπικών και επαγγελματικών. Αφήστε στην άκρη την περηφάνια, τον εγωισμό, την αξιοπρέπεια και διεκδικείστε ό,τι δε θέλετε να χάσετε από τη ζωή σας. Ιδιαιτέρως προσεχτικοί οι γεννημένοι 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου σε θέματα που αφορούν την υγεία τη δική σας αλλά και των αγαπημένων σας προσώπων. Δεν είναι η στιγμή για νέες συμφωνίες και συνεργασίες κυρίως μέχρι το τέλος Ιουνίου.

♑ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Ηλιακή Έκλειψη της 10ης Ιουνίου θα σας ωθήσει να ασχοληθείτε με την πεζή πραγματικότητα της ζωής. Ίσως αισθάνεστε πως έχετε χάσει το δρόμος σας, την κατεύθυνση σας, την ισορροπία σας, τη ρουτίνα της καθημερινότητας σας, το τελευταίο διάστημα. Η Έκλειψη είναι εδώ για να σας υπενθυμίσει τα πρακτικά και την υγεία σας. Τάξη στη ζωή και την καθημερινότητα σας και όχι άλλες αναβολές σε θέματα που ‘’σέρνονται’’ από το παρελθόν.

♒ ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Ηλιακή Έκλειψη της 10ης Ιουνίου θα ενεργοποιήσει τον οίκο της χαράς και της δημιουργίας, για εσάς τα απρόβλεπτα τέκνα του Ουρανού. Ερωτικές αναζητήσεις , επιστροφές από το παρελθόν, αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον. Θέματα που αφορούν σε παιδιά θα σας δώσουν χαρά και όσοι είστε στην προσπάθεια της απόκτησης, αυτή εδώ η Έκλειψη μπορεί να σας φέρει τα χαρμόσυνα νέα. Αισιοδοξία και δημιουργία ιδιαιτέρως για τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο.

♓ ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ποσειδώνας, δικός σας κυβερνήτης ευαίσθητα Ψαράκια μου, έχει πρωταγωνιστική θέση στην Ηλιακή Έκλειψη της 10ης Ιουνίου. Αυξάνει τις προσδοκίες μα δεν μπορεί να κρατήσει τις υποσχέσεις του και έτσι θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή σας, κυρίως στα οικογενειακά σας θέματα. Πολύ προσεχτικοί οι γεννημένοι 9, 10 και 11 Μαρτίου σε υγεία, οικογενειακές σχέσεις και ακίνητη περιουσία. Όλα κάτω από το πρίσμα της Έκλειψης θα αποκτήσουν διαφορετικές διαστάσεις.

Μέσα στα «σκοτάδια» της Ηλιακής Έκλειψης του Ιούνη ας σταθούμε ακίνητοι, αμίλητοι, ήσυχοι. Ας αφουγκραστούμε, ας χαϊδέψουμε, ας κανακέψουμε, ας νανουρίσουμε το παιδί που κάποτε υπήρξαμε και ας το ‘’εγκαταλείψουμε’’ για να προχωρήσουμε μπροστά, ενήλικες πια. Θα επιστρέψουμε κάποια στιγμή, τότε που η Σελήνη μας θα περάσει μπροστά από την τέταρτη επιστροφή των Δεσμών μας και θα το ξυπνήσουμε…
Σταθείτε εδώ, σε αυτή τη μεριά του Χρόνου, σε αυτή τη μεριά της Έκλειψης, στο παρόν! Όταν δεν κινείστε ούτε προς το μέλλον, ούτε προς το παρελθόν, τότε είστε αναγκασμένοι να κινηθείτε μέσα σας και να δείτε την αλήθεια. Σταθείτε να δείτε την αλήθεια…

Η Ηλιακή Έκλειψη της 10ης Ιουνίου θέλει να μας υπενθυμίσει όπως και κάθε άλλη Έκλειψη, πως δεν είμαστε δα και τίποτα σπουδαίο. Τα αναλώσιμα του ΑΧ είμαστε, η γραφική Του ύλη. Τα ξύλινα μολύβια Του που γράφουμε… γράφουμε… γράφουμε στα κιτάπια του, ο καθένας μας με τη δική του ορθογραφία. Κι αυτός μας ξύνει… μας ξύνει ανελέητα μέχρι να μας φτάσει στο σώσμα. Μα ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο; Όταν μας τελειώσει και δεν μπορεί να μας ξύσει άλλο, μας βάζει στο αυτί Του και μας κρατά εκεί, σαν καλός Μάστορας που είναι … Κάνει γούστο βρε αδερφέ τις ιστορίες που Του έχουμε γράψει.