Οικονομία

Ήλιος-Ωμεγα-Kyknos: Με υψηλές προδιαγραφές η Μεσογειακή Γαστρονομία

Hlios Omeg Papanikolaou Papakonstantinou Georgiadis Patrikiadi Papakonstantinou Loi Casella Dakou Pastrikou Konstantako 23 01 22

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, ο 2ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος – Chef’s Club of Greece, με τη συμμετοχή των εταιριών Ωμέγα, Gea Bakery, Ήλιος και Kyknos, αφήνοντας ένα δυναμικό αποτύπωμα.

Η τριήμερη διοργάνωση καθόρισε τις υψηλότερες προδιαγραφές για το μέλλον της Μεσογειακής Γαστρονομίας, τόσο μέσα από το διαγωνιστικό κομμάτι όσο και από τα μοναδικά masterclasses προσφέροντας μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία σε συμμετέχοντες και επισκέπτες.

Την επόμενη μέρα, στο cooking event «Μαγειρεύουμε Μεσογειακά»με την υπέροχη και δυνατή Da Vinci Master Chef Maria Loi και τον Cesare Casella, οι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα, να γευτούν εκλεκτά και νόστιμα προϊόντα από τις συμμετέχουσες εταιρίες.

Παρόντες στο cooking event, ήταν από την Ήλιος ο Key Account Manager Ευάγγελος Παπανικολάου, η Marketing Manager Κωνσταντίνα Παπακωνσταντίνου, από την Gea Bakery ο επικεφαλής Εμπορικού Τμήματος Βαγγέλης Γεωργιάδης και η διαχειρίστρια Μαρκέλλα Πατρικιάδη και από την Ωμέγα ο υπεύθυνος Πωλήσεων Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα, η κ. Loi παρουσίασε τα τελευταία σχέδια και κινήσεις της στις ΗΠΑ, δίνοντας έμφαση στην ελληνικότητα των πρώτων υλών, εκφράζοντας ταυτόχρονα την υπερηφάνεια της για την ελληνική καταγωγή, επισημαίνοντας πως μπορούμε σαν λαός, να πετύχουμε πάντα κάτι καλύτερο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το μέλος ΔΣ της Δάκος ΑΒΕΕ και εμπορική διευθύντρια Αθανασία Δάκου και η Marketing Manager της Ήλιος Κωνσταντίνα Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκαν στις δυνατότητες και τις προοπτικές της εταιρίας.

Απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση του «Vradini.gr», η κ. Δάκου σημείωσε πως η Ήλιος, θα διατηρήσει όσο μπορεί τις τιμές σταθερές, παρά τη σταδιακή αύξηση των πρώτων υλών.

Σημειώνεται ότι η Ήλιος, μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, ιδρύθηκε το 1932, επενδύοντας στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό της και θεωρείται μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρίες ζυμαρικών.

Αναπτύσσει συνεχώς νέα καινοτόμα, προϊόντα που απευθύνονται στο σύγχρονο άνθρωπο και σε όλη την οικογένεια, όπως τα ζυμαρικά “1821” για παιδιά, τα βιοδιασπώμενα καλαμάκια από ζυμαρικό, artesian pasta straws, αλλά και τα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη.

Διαθέτει δίκτυο διανομής πανελλαδικής κάλυψης και πραγματοποιεί εξαγωγές σε 30 χώρες και στις 5 ηπείρους. Χάρη στα υψηλής ποιότητας και καινοτόμα προϊόντα που παράγει έχει κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της.

Κατόπιν, η Marketing Manager της Ωμέγα ΑΒΕΕ Όλγα Κωνσταντακοπούλου, μίλησε για την επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1965 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, με κύρια απασχόληση την παραγωγή και διάθεση ρυζιών και οσπρίων.

Η εταιρία, κατέχει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας και συσκευασίας, με παραγωγική δυνατότητα ετησίως για 10.000 τόνους ρύζια, 7000 τόνους όσπρια, 1800 τόνους άχνη ζάχαρη και 6000 τόνους ζωοτροφών, διαθέτοντας έναν ιδιόκτητο στόλο 40 φορτηγών, τα οποία αναλαμβάνουν τη διανομή των προϊόντων σε όλη την Ελλάδα.

Τα προϊόντα με το σήμα Ωμέγα εξάγονται σε περισσότερες από 10 χώρες από την Αμερική και τον Καναδά έως την Αυστραλία. Διαθέτει στην αγορά τις σειρές Ωμέγα Special, Classic καθώς και τα βοηθήματα μαγειρικής Νισεστέ και 'Αχνη Ζάχαρη.

Στη συνέχεια, η υπεύθυνη Μάρκετινγκ, Senior Brand & Trade Manager της Kyknos Χρύσα Παστρικού, έκανε λόγο για τα προϊόντα της, με την επιχείρηση να ξεκινά το 1915 στο Ναύπλιο σε ένα μικρό συσκευαστήριο λαχανικών και τοματοπολτού.

Το 2003 η Kyknos μεταφέρει όλη την παραγωγική της δραστηριότητα στο εργοστάσιο του νομού Ηλείας, τον τόπο παραγωγής της πρώτης ύλης, επενδύοντας αδιάλειπτα στην καινοτομία, η οποία αποτυπώνεται τόσο στα προϊόντα της όσο και στις συσκευασίες που λανσάρει.

Υπενθυμίζεται πως όλες οι εταιρίες, είναι μέλη της πρωτοβουλίας Ελλα-Δικά Μας και συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις και προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Δείτε επίσης