Social

Ημικρανία: Τι πρέπει να φάτε για την πρόληψη και την αντιμετώπισή της

Ποιες τροφές την προκαλούν

imikrania
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Πάρα πολλοί άνθρωποι βιώνουν περιστασιακά πονοκεφάλους. Αξίζει να σημειωθεί πως έως και το 75% των ατόμων ηλικίας 18 έως 65 ετών έχουν πονοκέφαλο πάνω από μία φορά τον χρόνο.

Πάνω από το 30% αυτών των ενηλίκων έχουν τουλάχιστον μία ημικρανία.

Η ημικρανία συχνά διαρκεί περισσότερο και έχει περισσότερες φυσικές επιπτώσεις από έναν κοινό πονοκέφαλο.

Πρόσφατες μελέτες και έρευνες δείχνουν ότι κάποιες τροποποιήσεις στη διατροφή μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της πιθανότητας για ημικρανία. Ακόμα και αν δεν εξαλειφθούν οι ημικρανίες σας, ορισμένες αλλαγές στη διατροφή μπορεί να μειώσουν τη συχνότητά τους.

Δείτε πώς λειτουργεί όλο αυτό και τι πρέπει ή δεν πρέπει να τρώτε.

Ημικρανία: Ποιες τροφές είναι καλές

Η προσοχή στη διατροφή σας είναι μια από τις καλύτερες δυνατές άμυνες κατά των ημικρανιών. Πρέπει να ενσωματώσετε προληπτικά κάποια τρόφιμα στη διατροφή σας και να περιορίσετε κάποια άλλα που προκαλούν ημικρανία.

Τα φυσικά τρόφιμα ολικής άλεσης που δεν έχουν συντηρητικά ή τεχνητά αρτύματα είναι μια καλή αρχή για την ανανέωση της διατροφής σας.

Μια μικρή μελέτη 42 ενηλίκων διαπίστωσε ότι η vegan διατροφή, ή η εξάλειψη κάποιων τροφών που λειτουργούν ως έναυσμα για ημικρανία, μπορεί να ωφελήσει τα άτομα με ημικρανίες.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι τα ακόλουθα τρόφιμα και ποτά ΔΕΝ προκαλούν πονοκέφαλο ή ημικρανία:

  • λαχανικά κίτρινου, πράσινου και πορτοκαλί χρώματος (π.χ. γλυκοπατάτες, καρότα και σπανάκι)
  • νερό
  • ρύζι (ειδικά καστανό ρύζι)
  • αποξηραμένα ή μαγειρεμένα φρούτα, ιδιαίτερα μη εσπεριδοειδή φρούτα, όπως κεράσια και βάκκινα
  • φυσικά γλυκαντικά ή ενισχυτικά γεύσης, όπως σιρόπι σφενδάμου και εκχύλισμα βανίλιας

Δείτε επίσης