Ινδία: Δικαστές δημιουργούν κλίνες covid-19 για προσωπική τους χρήση

Σοκαριστικές αποκαλύψεις στην Ινδία! Εντολή για να μετατραπεί σε ιατρική εγκατάσταση Covid-19 ένα πολυτελές ξενοδοχεία έδωσαν οι αρχές στο Νέο Δελχί, ώστε αυτή να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου και τις οικογένειές τους. Αυτή η κίνηση προκάλεσε τεράστια οργή, αφού πρόκειται για μία πόλη που υπάρχει τεράστια έλλειψη διαθέσιμων κλινών και οξυγόνου για εκατοντάδες ανθρώπους.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι δέχθηκε ένα αίτημα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί λόγω της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και έκλεισε 100 δωμάτια στο ξενοδοχείο Ashoka για τους δικαστές του σώματος αυτού. Τη διεύθυνση της εγκατάστασης θα αναλάβει νοσοκομείο της πόλης, πρόσθεσε.

Ο Τζαιβίρ Σεργκίλ, δικηγόρος και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Congress, δήλωσε πως η απόφαση της κυβέρνησης αντίκειται στο δικαίωμα στην ισότητα, το οποίο κατοχυρώνει το Σύνταγμα, και το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει την ειδική μεταχείριση.

«Για χάρη της δικαιοσύνης, της ακεραιότητας και της πίστης στο δικαστικό σύστημα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί πρέπει να αναιρέσει την εντολή», είπε.

Ούτε η γραμματεία του Ανώτατου Δικαστηρίου του Δελχί ούτε η πολιτειακή κυβέρνηση του Δελχί έχουν απαντήσει.

Η πρωτεύουσα της Ινδίας είναι μία από τις χειρότερα πληττόμενες πόλεις στο εκρηκτικό δεύτερο κύμα που σαρώνει τη χώρα, όπου ένας στους τρεις ανθρώπους, που εξετάζεται για τον ιό, βγαίνει θετικός.

Τα νοσοκομεία διώχνουν ασθενείς, καθώς δεν έχουν κρεβάτια ή οξυγόνο για να τους κρατήσουν ζωντανούς. Η πόλη αναφέρει έναν θάνατο κάθε 4 λεπτά κατά μέσο όρο.

Οι δικαστές δεν εντάσσονται στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και τα περισσότερα δικαστήρια λειτουργούν ψηφιακά.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί θα έκανε καλά να απορρίψει την προσφορά του ξενοδοχείου Ashoka ή να την ακυρώσει, στην περίπτωση που τη ζήτησε το ίδιο», σημειώνει ο Άακαρ Πάτερλ, πολιτικός σχολιαστής και πρώην επικεφαλής του παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ινδία.

Δεν μπορούν να καταγράφονται διακρίσεις «από εκείνους που έχουν αναλάβει να τις αποτρέπουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ