Infiniti QX60 Monograph: διαγράφει το μέλλον (vid) | 8464 QX60 Monograph Ext Majors 4mb

«Ντυμένο» με μια αντανακλαστική απόχρωση πλατίνας, το Infiniti QX60 Monograph που αποκαλύφθηκε από την θυγατρική της Nissan, αποτελεί μια προεπισκόπηση ενός πιο premium και επιβλητικού σχεδιασμού, για το νέας γενιάς SUV.

«Ξεκινήσαμε το σχεδιασμό του Monograph γνωρίζοντας ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουμε μια συζήτηση σχετικά με το που σκοπεύουμε να πάμε το QX60 στο μέλλον και γενικότερα για το που κατευθυνόμαστε ως μάρκα, με τη σχεδιαστική γλώσσα μας», δήλωσε ο Alfonso Albaisa, ανώτερος αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Σχεδιασμού της Nissan Motor Co. Ltd.

Περισσότερο από μια μελέτη σχεδιασμού ή ένα πρωτότυπο, το «Monograph» παρέχει μια απτή εικόνα στις αναλογίες και τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του μελλοντικό SUV που θα διαθέτει τρείς σειρές καθισμάτων.

Επαναπροσδιορίζοντας το μελλοντικό QX60

Με φαρδύτερο αμάξωμα, κομψή καμπίνα, οριζόντια πλαϊνή γραμμή και «μυώδεις» θόλους τροχών, το νέο πολυτελές SUV θα διαθέτει πιο επιβλητική και ξεχωριστή εμφάνιση.

Με δυνατά σημεία την ποιοτική υλοποίηση, την άνεση και την ευρυχωρία με τρεις σειρές καθισμάτων, το νέο QX60 θα διαθέτει πιο αεροδυναμική και μυώδη σιλουέτα.

Ενσωματώνοντας με ανάγλυφα γράμματα το όνομα INFINITI, το QX60 Monograph διαθέτει μεγάλες ζάντες αλουμινίου που γεμίζουν τα επιβλητικά φτερά και ενισχύουν την αισθητική που εμπνέεται από τις επιδόσεις.

Στο πίσω μέρος, το φαρδύ αμάξωμα και το μετατρόχιο, σε συνδυασμό με την  οριζόντια σχεδιαστική γραμμή στο παράθυρο, δίνουν στο  QX60 Monograph μια αίσθηση ηρεμίας και σταθερότητας.

Αντικατοπτρίζοντας την κίνηση

«Το χρώμα λευκόχρυσου στο QX60 Monograph προβάλλει μια αίσθηση ζεστασιάς», δήλωσε ο Taisuke Nakamura, ανώτερος διευθυντής σχεδιασμού της Infiniti Global Design.

«Η εξαιρετικά ανακλαστική φύση του μιμείται τις ιδιότητες του υγρού μετάλλου, επιτρέποντας στην επιφάνεια του σώματος να συλλάβει τις σκιές και τα φώτα του περιβάλλοντος στο οποίο εμφανίζεται, δημιουργώντας μια αίσθηση δυναμισμού.»

Η μαύρη οροφή δημιουργεί έντονη αντίθεση με το πλούσιο χρώμα του αμαξώματος για μια έντονη οπτική απεικόνιση.

Mε έμπνευση από την Ιαπωνία

«Το QX60 Monograph ενσαρκώνει την ιαπωνική ιδέα του ma, μια αίσθηση μινιμαλισμού όπου οι σχεδιαστές επιδιώκουν αρμονία, προσθέτοντας ακριβώς τη σωστή ποσότητα στοιχείων με πολύ συγκεκριμένο νόημα για να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστό», εξήγησε ο Albaisa.

«Αυτό είναι εμφανές στο σώμα, όπου με μια ματιά είναι απλό, αλλά όταν πλησιάζετε, βλέπετε ότι υπάρχουν στοιχεία που παίζουν μεταξύ τους με την αίσθηση της αρμονίας.»

Οι περίπλοκες πτυχές των παραδοσιακών ιαπωνικών origami αποτέλεσαν την έμπνευση για το εσωτερικό πλέγμα της χαρακτηριστικής υπογραφής στην  μάσκα “διπλού επιπέδου” της INFINITI.

Το αποτέλεσμα είναι μια δισδιάστατη επιφάνεια που προβάλλει μια αίσθηση τρισδιάστατου βάθους.

Το ίδιο μοτίβο πλέγματος υπάρχει στους αεραγωγούς του προφυλακτήρα.

Το μεγάλο μετατρόχιο και οι ευκρινείς γραμμές στο αμάξωμα συνδυάζονται για να προσφέρουν μια αίσθηση σταθερότητας και μια εκλεπτυσμένη οπτική δήλωση.

Η μεγάλη, πανοραμική οροφή ενσωματώνει το μοτίβο του «πτυσσόμενου κιμονό».

Αυτό το γεωμετρικό χαρακτηριστικό, ως μια σειρά από περίπλοκες κάθετες γραμμές, αντλεί έμπνευση από τις πτυχές ενός μεταξωτού κιμονό και από τις δομές της σύγχρονης αρχιτεκτονικής της Ιαπωνίας.

Ο περίπλοκος φωτισμός τύπου «πλήκτρων ψηφιακού πιάνου» μπροστά και πίσω, προβάλλει μια φουτουριστική εμφάνιση και δείχνει την επιθυμία της infiniti να συνδυάσει την τέχνη με την τελευταία τεχνολογία.

Η εσωτερική δομή των προβολέων διαθέτει σχήμα και μοτίβο γραμμών που εμπνέονται από μια ηλεκτρική ψύκτρα.

Φωτεινό λευκό στο μπροστινό μέρος και εξαιρετικά κόκκινο στο πίσω μέρος, τα φώτα του QX60 Monograph συνοδεύονται από το λαμπερό έμβλημα της μάρκας που σημαίνει «άπειρος δρόμος».

Ως συνδυασμός προβολής, το άνοιγμα των φώτων ξεκινά από το λογότυπο και φτάνει στους προβολείς, καλωσορίζοντας με ένα δυναμικό τρόπο τον οδηγό.

Τα πίσω φώτα είναι φιμέ και, όταν σβήσουν, φαίνεται να «τυλίγονται» γύρω από το πίσω μέρος του οχήματος και στα πίσω πλευρά, σε ένα συνεχές σχήμα. 

Όταν o φωτισμός «πλήκτρων πιάνου» είναι ενεργός, σχηματίζει μια όμορφη, φουτουριστική φωτεινή υπογραφή.