Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

INTRACOM HOLDINGS : Στόχος η δημιουργία υγιούς και μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους

Για το στοίχημα του Ομίλου για την επόμενη πενταετία, της δημιουργίας υγιούς και μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intracom Holdings Δημήτρης Κλώνης, επισημαίνοντας πως στόχος για το 2019, είναι ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 520 εκατ. ευρώ , λειτουργική κερδοφορία EBITDA 36 εκατ. ευρώ και καθαρό δανεισμό 115 εκατ. ευρώ .«Το 2018 ήταν για τον Όμιλο Intracom Holdings μια καλή χρονιά, οργανικής ανάπτυξης, κερδοφορίας και κυρίως διαμόρφωσης του σχήματος που θα τον οδηγήσει σε δυναμική ανάπτυξη», είπε την Παρασκευή 26 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων ο κ. Κλώνης, εστιάζοντας στον «υπερδιπλασιασμό των ενοποιημένων πωλήσεων και του ανεκτέλεστου υπολοίπου συμβάσεων, αυξανόμενα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας, θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές και μείωση του καθαρού δανεισμού».

Στρατηγική συμμαχία που αναμένεται να δώσει μεγάλη προστιθέμενη αξία

Συνεχίζοντας την παρουσίασή του, ο αντιπρόεδρος της Intracom Holdings στάθηκε ιδιαιτέρως στα γεγονότα της φετινής χρονιάς   που   αναδιαμόρφωσαν τον χάρτη του Ομίλου και τη δυναμική του, περιγράφοντας την πώληση ποσοστού 20% της Intrakat, σε εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Κούτρα, προχωρώντας έτσι σε στρατηγική συμμαχία που αναμένεται να δώσει μεγάλη προστιθέμενη αξία. Επίσης την ίδρυση της Intracom Technologies με έδρα το Λουξεμβούργο, ομπρέλα του τεχνολογικού πυλώνα της εταιρείας, η οποία αποδεικνύει τον διεθνή προσανατολισμό του Ομίλου και την εξαγορά πρόσφατα του υπολειπόμενου 20% της K-Wind, η οποία πλέον ανήκει κατά 100% στην Intracom Holdings

Ενίσχυσε την δραστηριότητά στα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα 

Πιο αναλυτικά, μιλώντας για την Intrasoft International, ο κ. Κλώνης υποστήριξε πως ενίσχυσε την δραστηριότητά στα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα τον Δημόσιο Τομέα και τις Μεγάλες Επιχειρήσεις υπογράφοντας νέες συμβάσεις που προσεγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ, λέγοντας ότι «H Intrasoft στοχεύει στην συνέχιση της υγιούς ανάπτυξής της παγκοσμίως, βασιζόμενη στο πολύ μεγάλο ανεκτέλεστο έργων, στα νέα της προϊόντα και το εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό της». Σχετικά με την Intracom Defense (IDE) ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, ανέλυσε πως η εταιρεία και το 2018 συνέχισε την επιτυχημένη συνεργασία της με κορυφαίες διεθνείς αμυντικές βιομηχανίες διοχετεύοντας σε εξαγωγική δραστηριότητα το 95% των πωλήσεών της. Στο 2019 η εταιρεία ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασία της με την Raytheon στην κατασκευή υποσυστημάτων για το σύστημα Patriot, υπογράφοντας νέες συμβάσεις ύψους USD 61,5 εκατ.

Υλοποίηση του έργου των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων

Όσον αφορά τις   ενοποιημένες πωλήσεις της   Intrakat, αυτές διαμορφώθηκαν σε 232 εκατ. ευρώ με   αύξηση 58%, χάρη στην υλοποίηση των νέων έργων της εταιρείας και ειδικότερα του έργου των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων. Μάλιστα, η   Intrakat, στοχεύει σε σημαντικά νέα έργα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, αποσκοπώντας σε συστηματική αύξηση πωλήσεων με παράλληλη αύξηση του ανεκτέλεστου. Αναφερόμενος στην Intradevelopment, ο κ. Κλώνης τόνισε ότι ο τομέας του τουρισμού και του real estate έχει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και η εταιρεία φιλοδοξεί να είναι ένας από τους σημαντικούς   παίχτες στην αγορά διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της, λέγοντας πως «Στόχευση της εταιρείας να είναι από τους μεγαλύτερους Developers της Ελληνικής αγοράς δημιουργώντας έργα υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των χρηστών και υπεύθυνα προς το περιβάλλον».

Σημαντικές υπεραξίες για τον Όμιλο, η αξιοποίηση εκτάσεων και ακινήτων

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή της στην Κέκροψ, επεσήμανε ότι στα επόμενα χρόνια η αξιοποίηση των συγκεκριμένων εκτάσεων και ακινήτων θα δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τον Όμιλο, ενώ η K-Wind, ο πυλώνας του Ομίλου στον τομέα της ενέργειας, είχε το 2018 πωλήσεις 6,7 εκατ. ευρώ , λειτουργική κερδοφορία EBITDA 5,4 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 2,1 εκατ. ευρώ. Τέλος, σε σχέση με τη μεταβίβαση στην Intrakat της συμμετοχής στην Μορέας Α.Ε., με βάση απόφαση της ΤΓΣ του 2018, αυτή είναι σε τελική φάση εγκρίσεων. Ολοκληρώνοντας, ο κ.   Κλώνης υπογράμμισε: «Με το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών μας, είμαστε στρατηγικά τοποθετημένοι στους τομείς που και τα επόμενα χρόνια θα βρίσκονται σε φάση σημαντικής ανάπτυξης. Στοχεύουμε στη βέλτιστη λειτουργία του Ομίλου, σε πλαίσιο πλήρους συμμόρφωσης με το ισχύον Κανονιστικό πλαίσιο και με εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών για Επιχειρηματική Βιωσιμότητα και Συνέχεια.».

Από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη

Να σημειωθεί πως η Intracom ιδρύθηκε το 1977 και από το 1990 είναι εισηγμένη στο Χ.Α. Το Δεκέμβριο 2005 μετασχηματίστηκε σε εταιρία συμμετοχών με την επωνυμία στην Intracom Holdings, , παραμένοντας ένας από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη. Οι σημαντικότερες εταιρίες του χαρτοφυλακίου της είναι οι: Intrasoft International, ένας κορυφαίος ευρωπαϊκός όμιλος παροχής υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής για δημόσια διοίκηση, τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις, Ιntrakat, ένας από τους πέντε κορυφαίους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ελλάδα σε έργα υποδομών υψηλής τεχνολογίας, ενέργειας και περιβάλλοντος, η Imtracom Defense (IDE)- (η μεγαλύτερη εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων στην Ελλάδα), η Κ-Wind (με δραστηριότητα στην ενέργεια)   και ο όμιλος της Intradevelopment, ανάπτυξη οικιστικών, εμπορικών και τουριστικών ακινήτων στην Ελλάδα. Ως όμιλος, απασχολεί περίπου 2.800 εργαζόμενους και διατηρεί θυγατρικές ή/και γραφεία αντιπροσώπευσης σε 16 χώρες.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα