Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

INTRAKAT : Προσαρμόζεται με ταχύτητα στο νέο περιβάλλον, υπηρετώντας ρεαλιστικά τους στόχους

Στην οικονομική συγκυρία της χώρας και στη σημερινή κατάσταση του κατασκευαστικού κλάδου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Intrakat   Δημήτρης Κούτρας, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων«Θα υπάρξουν για την Intrakat πολλές προκλήσεις και επομένως και προοπτικές, δεδομένης της οικονομικής υγείας, της οργανωτικής επάρκειας και του νεανικού σθένους, όπως ο ίδιος διαπίστωσα», είπε την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ο κ. Κούτρας σημειώνοντας πως «Η ανάπτυξη των δημοσίων έργων κυρίως με τη μορφή των ΣΔΙΤ και την έντονη περιβαλλοντική διάσταση τους, η ανάγκη για υπηρεσίες διαχείρισης και λειτουργίας δημοσίων και μεγάλων ιδιωτικών έργων, δείχνουν την εστίαση των μελλοντικών μας δραστηριοτήτων. Από την άλλη πλευρά τα Βαλκάνια είναι προφανώς η «αυλή» μας και οσονούπω θα διέπονται όλα από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, γεγονότα γνώριμα στην ελληνική τεχνογνωσία. Έτσι πιστεύω ότι οι στόχοι μας είναι ρεαλιστικοί και θα τα καταφέρουμε να τους υλοποιήσουμε με εμπειρία και νεανικότητα.»

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοίγονται προοπτικές για τις κατασκευές

Παίρνοντας τον λόγο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Πέτρος Σουρέτης,(φωτό)  επισήμανε στην ομιλία του: «Η νέα στρατηγική της Intrakat   που εκπονήθηκε και ήδη εκτελείται συνδυαστικά με τις ενδοεταιρικές αλλαγές και τη νέα μετοχική σύνθεση, υπηρετεί ρεαλιστικά τους στόχους μας. Επιλέγουμε και επικεντρωνόμαστε σε υλοποιήσιμους στόχους, προσαρμοζόμαστε με ευελιξία και ταχύτητα στο νέο περιβάλλον, βλέπουμε καθαρά και διαβλέπουμε ευκαιρίες για νέες δραστηριότητες». Μάλιστα, σχολιάζοντας τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις εκτίμησε ότι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοίγονται μεγάλες προοπτικές για την κατασκευαστική αγορά, υποστήριξε : «Εκτιμώ ότι υπάρχει η πολιτική πρόθεση να ξαναγίνει ο κλάδος μας, πυλώνας ανάπτυξης της Οικονομίας όπως και η πρόθεση της απλοποίησης, επιτάχυνσης και εξυγίανσης των γραφειοκρατικών ανασταλτικών εμποδίων που πνίγουν την υγιή επιχειρηματικότητα»

Διαχρονική αύξηση του κύκλου εργασιών, για την επόμενη τριετία

Μιλώντας για τους κύριους στόχους της Intrakat για την επόμενη τριετία, διεμήνυσε  ότι εστιάζουν στην διαχρονική αύξηση του κύκλου εργασιών στη διατήρηση του υψηλού ανεκτέλεστου υπόλοιπου συμβάσεων στην επικέντρωση σε δημόσια έργα υποδομών, σε έργα ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεων, σε περιβαλλοντικά έργα και σε υπηρεσίες FM (facility management), στην επέκταση της δραστηριότητας στο εξωτερικό και στα Βαλκάνια και τέλος στην βελτίωση του χρηματοπιστωτικού προφίλ της εταιρείας. Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της Intrakat, στα 232,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε   ο κύκλος εργασιών για το 2018, έναντι 147,2 εκατ. ευρώ το 2017 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 58%, με το προσαρμοσμένο EBITDA του ομίλου   να φτάνει τα 10,3 εκατ. ευρώ έναντι 9,6 εκατ. ευρώ το 2017. Τo συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας ξεπερνά τα 440 εκατ. ευρώ, με τα νέα έργα προς υπογραφή να φτάνουν τα 120 εκατ. ευρώ.

Υλοποιεί σύγχρονα έργα υψηλής τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης

Να σημειωθεί πως η Intrakat ιδρύθηκε το 1987 και ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Intracom Holdings. Είναι εισηγμένη από το 2001 στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξης ΜΕΕΠ. Το 2005 συγχωνεύθηκε με την εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Intramet. Αξιοποιώντας τη πολύχρονη εμπειρία της υλοποιεί σύγχρονα έργα υψηλής τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης στους τομείς των τεχνικών έργων (οικοδομικών – υποδομής), του περιβάλλοντος και των Α.Π.Ε., της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, της ενέργειας, των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, των μεταλλικών κατασκευών, της αξιοποίησης ακινήτων και του φυσικού αερίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα