Ιωάννα Παλιοσπύρου: Νιώθει ευγνωμοσύνη προς τη Δικαιοσύνη - «Παίρνω κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τη Δικαιοσύνη εξέφρασε, μετά το άκουσμα της πρότασης του εισαγγελέα.

Η Ιωάννα έκανε λόγο για «ισόβιο Γολγοθά» με τον οποίον είναι αντιμέτωπη.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη στάση της Δικαιοσύνης μέχρι σήμερα η οποία μου δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανέβω και στον οποίο με έχει υποβάλλει η Έφη Κακαράντζουλα» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, κατά την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας ήταν «καταπέλτης» κατά της κατηγορούμενης, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό περί βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, προτείνοντας την ενοχή της Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

«Επιτέθηκε με ανθρωποκτόνο εγωισμό στην Ιωάννα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέπτυξε το σκεπτικό του για την πρόταση ενοχής της 37χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι.

Κατά τον κ. Μαστραντωνάκη, η κατηγορούμενη είχε «ποταπά κίνητρα» και ήταν αποφασισμένη να επιτεθεί στην Ιωάννα με ορμή και από μεγάλη εγγύτητα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους δικαστές να μην αποδεχθούν τον ισχυρισμό της Έφης πως την προηγουμένη της επίθεσης, που είχε βρεθεί πάλι στο σημείο και επιχείρησε να επιτεθεί, υπαναχώρησε γιατί σκέφτηκε πως θα κάνει κάτι κακό.

«Για λόγο που δεν κατέστη εφικτός, προφανώς επειδή η ίδια δεν έκρινε κατάλληλες τις συνθήκες, δεν προχώρησε στην επίθεση. Ο ισχυρισμός της ότι σκέφτηκε πως θα έκανε κάτι κακό, κρίνεται ως αναληθής. Ποτέ δεν σκέφτηκε να υπαναχωρήσει από την πράξη, απλώς δεν μπόρεσε να το κάνει εκείνη την ημέρα», τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.