Περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους

Το περασμένο καλοκαίρι   όταν ανέλαβε  τα ινία της χώρας αυτή η κυβέρνηση , η Ελλάδα σε πολλούς τομείς βρισκόταν σε μεγάλη στασιμότητα.

Αρκεί να σκεφτεί κάνεις  τι γινόταν στην οικονομία, στις επενδύσεις , στο προσφυγικό , αλλά και στα θέματα ασφάλειας ,των μπαχαλάκιδων, στα Εξάρχεια και την αστυνομία .

Στην οικονομία, από τις τράπεζες μέχρι τις επενδύσεις όλα ήταν μπλοκαρισμένα.

Και αυτό κυρίως οφειλόταν   στην λογική που είχε η προηγουμένη κυβέρνηση, να ελέγχει πολιτικά , την οποία επένδυση  η στρατηγική κίνηση ,  θα προσπαθούσε να δώσει ανάσα στην οικονομία. Όλα έπρεπε να περάσουν από το μάξιμουμ και από εκεί δινόταν η τελική έγκριση.

Αυτό άλλωστε φάνηκε και στις τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα στην Βουλή το τελευταίο διάστημα που ποινικοποίησε  για μια ακόμη φορά τα λεγόμενα «λευκά κολλάρα».

Δείχνοντας έτσι καθαρά τι γινόταν επι των ημέρων του.  Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ,που τα στελέχη των τράπεζων δεν  αποφάσιζαν  με βάση τους κανόνες της αγοράς  , αλλά σύμφωνα με το αν ένας επιχειρηματίας η μια επένδυση είναι φιλικά προσκείμενη στο κόμμα.  

Ιδιά κατάσταση , ένα βαθύ τέλμα, υπήρχε και στο προσφυγικό. Από την μια πλευρά η πολιτεία   στοίβαζε τους μετανάστες και τους προσφυγές στις υπάρχουσες δομές, και από την άλλη οι ΜΚΟ   δρούσαν ανεξέλεγκτες.

Η τότε κυβέρνηση έλεγε πως  ψάχνει τρόπους για να αποσυμφορήσει  τα νησιά και από την άλλη οι ΜΚΟ έδιναν ψεύτικα πιστοποιητικά   για μόνιμη  παραμονή στην Ελλάδα των μεταναστών και των προσφυγών.

Στα θέματα  της ασφάλειας των Εξάρχειων και την δράση των μπαχαλακιδων αποδείχθηκε πως η αστυνομία   έπαιζε  τον ρόλο του παρατηρητή γιατί δεν υπήρχε πολιτική βούληση να χτυπηθεί το έγκλημα και ο «στρατός των Εξάρχειων».

Ήδη  στον φετινό εορτασμό του πολυτεχνείου φάνηκε πως η αστυνομία  από την παθητική στάση που κρατούσε επι ημέρων ΣΥΡΙΖΑ  , άλλαξε τακτική με τον Χρυσοχοΐδη και  πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Η αρχή έγινε από τις καταλήψεις , τον έλεγχο  της  πλατείας  Εξαρχείων  και συστηματικά έφτασε μέχρι την βαρεία τρομοκρατία.

Στο θέμα του προσφυγικού η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα κολαστήρια στην Μόρια ,την Σάμο και την Χίο και να δημιουργήσει   οργανωμένες δομές  ξεχωριστά για τους παράνομους  μετανάστες και να μεταφέρει στην  ενδοχώρα όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σταθερά βήματα γίνονται και στην οικονομία για την μείωση των πλεονασμάτων αλλά και το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων.

Όλα αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν από την μια μέρα στην άλλη γιατί το τέλμα των προηγούμενων ετών ήταν πολύ μεγάλο και βαθύ. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή.