Αγωγή εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, του δικηγόρου του Ρούντι Τζουλιάνι και άλλων συνεργατών του πρώην προέδρου, κατέθεσε ένας Δημοκρατικός βουλευτής για την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Η αγωγή που υποβλήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον, για την εισβολή της 6ης Γενάρη που στοίχησε τη ζωή σε πέντε άτομα, αναφέρεται πως ήταν «η άμεση και προβλέψιμη συνέπεια» των παράνομων ενεργειών του Τραμπ, του Τζουλιάνι, του μεγαλύτερου γιου του τέως προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, του Ρεπουμπλικάνου βουλευτή Μο Μπρους και άλλων.

 Ο βουλευτής, Έρικ Σουόλγουελ, ο οποίος προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια συνέχισε «Ως εκ τούτου, οι εναγόμενοι φέρουν την ευθύνη για τους τραυματισμούς και τις καταστροφές που ακολούθησαν»

Η αγωγή βασίζεται στις αναρτήσεις του Τραμπ στο Twitter πριν από την εισβολή, ενώ περιγράφει τις προσπάθειες του τέως προέδρου να πιέσει Πολιτειακούς αξιωματούχους για να μην ανακηρυχθεί νικητής των εκλογών ο Τζο Μπάιντεν.

Ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, σε μια ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τον Σουόλγουελ «αναξιόπιστο κάθαρμα».

Με την αγωγή του, ο Σουόλγουελ ζητά να επιδικαστεί χρηματική αποζημίωση επειδή οι κατηγορούμενοι παραβίασαν έναν νόμο ο οποίος απαγορεύει τις συνωμοσίες με στόχο την καταπάτηση πολιτικών δικαιωμάτων.