Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε 74 ετών χθες 15 Ιουνίου. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, όμως, δε φαίνεται να έχει διάθεση να γιορτάσει τα γενέθλιά του, καθώς φαίνεται ότι εκτός από την κατάσταση στη χώρα, τώρα βγαίνει εκτός ελέγχου και η υγεία του.

Συγκεκριμένα, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, δείχνει τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο να σηκώνει και με τα δυο του χέρια ένα ποτήρι νερό στο στόμα του για να πιει μια γουλιά.

Οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του πυροδοτήθηκαν και από ακόμα ένα βίντεο, στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να αποχωρεί υποβασταζόμενος από το βάθρο του Γουέστ Πόιντ, μετά το πέρας της ομιλίας του.

Θα έλεγε κανείς πως «ενός κακού μύρια έπονται», αφού η δημοφιλία του Τραμπ κατακρημνίζεται εξαιτίας και των χειρισμών του τόσο για την πανδημία του κορωνοϊού όσο και για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και την κίνησή του να βγάλει τον αμερικανικό στρατό στους δρόμους.

Σε δημοσκοπήσεις οι υποστηρικτές του κόμματος των Ρεπουμπλικανών εμφανίζονται διχασμένοι με το 76% των λευκών Ρεπουμπλικανών να υποστηρίζει πως η ρητορική του Τραμπ ήταν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου σωστή, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 94% των λευκών Δημοκρατικών πιστεύει ότι το μήνυμα του Τραμπ ήταν λανθασμένο.

Παρά την προσπάθειά του να κατευνάσει τα πνεύματα, δηλώνοντας στο Γουέστ Πόιντ, κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης, ότι «ο στρατός βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για να θέσει τέλος στην τρομερή αδικία της πολιτικής των διακρίσεων», φαίνεται ότι έχει καθυστερήσει αισθητά σε σχέση με τα γεγονότα και τις διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλον τον πλανήτη.

Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς

Παράλληλα, οι διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού ενισχύονται ακόμα περισσότερο, μετά τη δολοφονία του Ρεϊσάρντ Μπρουκς, ενός ακόμα Αφροαμερικανού στην Ατλάντα.

Το θύμα κοιμόταν στο αυτοκίνητό του έξω από ένα κατάστημα fast food, όταν τον πλησίασαν αστυνομικοί. Όταν επιχείρησαν να του βάλουν χειροπέδες το έβαλε στα πόδια. Οι αστυνομικοί, αντί να τον κυνηγήσουν, τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παραίτησή της επικεφαλής της αστυνομίας της Ατλάντα Έρικα Σιλντς. Η δήμαρχος της πόλης καταδίκασε το περιστατικό, το οποίο αναζωπύρωσε τις διαδηλώσεις.