Ένας πατέρας στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, έχασε την υπομονή του σχετικά με το κλείσιμο των τοπικών σχολείων εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού .

Σε ένα βίντεο που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πατέρας φαίνεται να απευθύνεται σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επαρχίας Λούντουν.

«Θα πρέπει να απολυθείτε όλοι από τις δουλειές σας», λέει ο πατέρας που φοράει μάσκα κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ γονέων και δασκάλων, ενώ συμπλήρωσε πως «εάν ήσασταν στον ιδιωτικό τομέα και συμπεριφερόσασταν κατά αυτόν τον τρόπο, οι εργοδότες σας θα σας είχαν αντικαταστήσει σε μια στιγμή»

Το βίντεο δημοσιεύτηκε την Τρίτη (26/01) από την Αλίσια Άντριους, βετεράνο πεζοναύτη και πρώην Ρεπουμπλικανική υποψήφια για το Κογκρέσο.

«Ως γονέας, αυτή η πανδημία έχει προκαλέσει μερικές απίστευτες προκλήσεις», έγραψε η Αντριους. «Αυτός ο μπαμπάς έφτασε στα όρια του. Όλοι έχουμε φτάσει στα όρια μας. Δεν υπάρχει ούτε μια έκθεση που να αναφέρει πως δεν είναι ασφαλές να ανοίξουν τα σχολεία. Πολλοί γονείς αισθάνονται ακριβώς όπως αυτός ο άντρας».

Το βίντεο συνεχίζεται με τον πατέρα να κλιμακώνει τον θυμό του καθώς απευθύνεται στο διοικητικό συμβούλιο.

«Είστε μια ομάδα δειλών, που κρύβεται πίσω από τα παιδιά μας ως δικαιολογία για το κλείσιμο των σχολείων. Νομίζετε πως κάνετε κάποιο καλό και ότι προσφέρετε έργο λόγω των αποφάσεων που παίρνετε, όταν τα στατιστικά στοιχεία σας διαψεύδουν με το να αποτυπώνουν ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία του πληθυσμού δεν κινδυνεύει από αυτόν τον ιό».

Τέλος, εκρήγνυται με οργή: «Οι εργάτες σκουπιδιών που μαζεύουν τα σκουπίδια μας, διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε μέρα περισσότερο από οποιονδήποτε σε αυτό το σχολικό σύστημα!»

Και τελειώνοντας, αναφέρει προς το διοικητικό συμβούλιο: «Κάντε το σωστό και επιστρέψτε στις δουλειές σας, επειδή εκεί έξω υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που με χαρά θα ήθελαν να κάνουν την δουλειά που εσείς είστε ανάξιοι να κάνετε»

Το βίντεο απέσπασε πολλά σχόλια, τόσο θετικά, από ανθρώπους που υπερασπίζονται και κατανοούν τον πατέρα, όσο και αρνητικά, από ανθρώπους που τον επικρίνουν.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι», έγραψε ένας σχολιαστής για τους γονείς που αντιμετωπίζουν το κλείσιμο του σχολείου. 

Τα συνδικάτα των δασκάλων, κυρίως στις πολιτείες στις οποίες οι κυβερνήτες είναι Δημοκρατικοί, συνεχίζουν να κρατούν κλειστά τα σχολεία, παρά τις υγειονομικές αναφορές που κάνουν πλέον λόγο για το αντίθετο.