Απίστευτο και όμως αληθινό. Η Αστυνομία της Μινεάπολης συνέλαβε Αφροαμερικανό δημοσιογράφο του CNN, την ώρα που έκανε κάλυπτε τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Πιο συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος και το συνεργείο έκαναν τη δουλειά τους και ενώ βρίσκονταν σε ζωντανή μετάδοση, εμφανίστηκαν έξι λευκοί αστυνομικοί και τους ενημέρωσαν ότι συλλαμβάνονται!

Οι αστυνομικοί δε δικαιολόγησαν την κίνησή τους αυτή και πέρασαν χειροπέδες στο δημοσιογράφο και το συνεργείο που μόλις είχαν δείξει πλάνα από τη σύλληψη ενός διαδηλωτή.

«Μπορούμε να μετακινηθούμε στο σημείο που θέλετε. Φεύγουμε από τη μέση», δήλωσε στους αστυνομικούς που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και κρατούσαν ασπίδες, προτού εξηγήσει ότι ο ίδιος και το τηλεοπτικό συνεργείο είναι δημοσιογράφοι.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι τους συνέλαβε επειδή δεν υπάκουσαν στις εντολές να μετακινηθούν από το σημείο όπου βρίσκονταν.

Μάταια στην πορεία ο κυβερνήτης της Μινεσότα ζήτησε συγγνώμη, μετά και την κατακραυγή που ακολούθησε, καθώς η σύλληψη είχε συμβεί και είχε καταγραφεί.

Ο πρόεδρος του CNN, Jeff Zucker, επικοινώνησε με τον κυβερνήτη Tim Walzο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συλλήψεις προσθέτοντας ότι προφανώς το συνεργείο είχε κάθε δικαίωμα να βρίσκεται εκεί και είπε ότι προσπαθεί να αφεθούν ελεύθεροι το συντομότερο δυνατό.