Μία ακόμη καταγγελία για πυροβολισμούς στην «αυτόνομη ζώνη» του Κάπιτολ Χιλ ανακοίνωσε ότι ερευνά η αστυνομία στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Το Σάββατο ένας έφηβος σκοτώθηκε και ένα άλλο άτομο τραυματίστηκε στην «αυτόνομη» αυτή περιοχή, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των διαδηλώσεων, μετά τον θάνατο από ασφυξία του Τζορτζ Φλόιντ.

Εδώ και δύο εβδομάδες διαδηλωτές και ακτιβιστές έχουν αποκλείσει το Κάπιτολ Χιλ, αφού εκδίωξαν τους αστυνομικούς από το τοπικό τμήμα, και έχουν δημιουργήσει μια ζώνη χωρίς αστυνομία, λέγοντας ότι εφαρμόζουν ένα κοινωνικό πείραμα. Η ατμόσφαιρα στη συνοικία είναι εν γένει εορταστική.

«Η αστυνομία ερευνά ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στην αυτόνομη ζώνη του Κάπιτολ Χιλ. Ένα άτομο (νοσηλεύεται) στο νοσοκομείο HMC τραυματισμένο από σφαίρα», ανακοίνωσε η αστυνομία του Σιάτλ.

«Οι αναφορές για δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη προς το παρόν», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Μία εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου Harborview Medical Cente επιβεβαίωσε ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ένα άτομο που τραυματίστηκε από σφαίρα γύρω από την «αυτόνομη» ζώνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ