Κατά τη διάρκεια πορείας διαδήλωσης υπέρ του κινήματος «Black Lives Matter» ένας υπάλληλος της FedEx και ένας υπάλληλος φυλακών κάνουν αναπαράσταση της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, μπροστά στους διαδηλωτές, φωνάζοντας ότι «οι ζωές των μαύρων δεν ενδιαφέρουν κανέναν».

Μπορεί το περιστατικό να διήρκησε ενάμιση λεπτό, όμως το βίντεο – σοκ κυκλοφόρησε άμεσα σε social media και στο CNN. Οι διαδηλωτές γιούχαραν, ωστόσο η κατάσταση δε ξέφυγε. Παρόλα αυτά, ο υπάλληλος της FedEx απολύθηκε και αυτός των φυλακών τέθηκε σε αργία.

Όπως δήλωσε ένας μάρτυρας του περιστατικού: «Κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μας γυρίσουν από την άλλη πλευρά του δρόμου».

Η οργανώτρια της διαδήλωσης στο Φράνκλινβιλ του Νιού Τζέρσει, η Ντάριαν Φέναλ, είπε επίσης στο CNN: «Είδα μητέρες να προσπαθούν να καλύψουν τα μάτια των παιδιών τους. Ο ρατσισμός είναι παντού, αλλά το να βλέπεις μία τέτοια απεχθή αναπαράσταση σε κοινή θέα, ήταν κάτι που με εξέπληξε».

Ο ένας εκ των δύο ανδρών, φώναζε όσο περνούσαν οι διαδηλωτές «Όταν δεν συμμορφώνεσαι, αυτό συμβαίνει. Αυτός (ο Φλόιντ) δεν συμμορφώθηκε. Αν το έκανε, δεν θα συνέβαινε ότι του συνέβη. Δεν μετράνε οι ζωές των μαύρων. Όλες οι ζωές μετράνε. Οι ζωές των αστυνομικών μετράνε. Ο Θεός να ευλογεί τους αστυνομικούς. Ηλίθιοι διαδηλωτές».