ΗΠΑ: Δικαστήριο του Οχάιο αναγνωρίζει τους ιπποπόταμους του Εσκομπάρ ως νομικά πρόσωπα | hippos

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Οχάιο αναγνώρισε για πρώτη φορά ζώα ως νομικά πρόσωπα και δικά τους δικαιώματα. Η απόφαση ήρθε μετά από αγωγή που είχε να κάνει με σφαγή ιπποπόταμων στην Κολομβία.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της χώρας σχεδίαζαν να εξολοθρεύσουν πάνω από 100 ιπποπόταμους λόγω υπερπληθυσμού. Αυτοί οι ιπποπόταμοι είναι «απόγονοι» των ιπποπόταμων του Πάμπλο Εσκομπάρ, οι οποίοι διέφυγαν μετά το θάνατό του.

Ωστόσο, ο δικηγόρος Luis Domingo Gómez Maldonado υπέβαλε καταγγελία στην Κολομβία για λογαριασμό αυτών των ιπποπόταμων  στον ποταμό Magdalena . Στις ΗΠΑ, ένας φορέας για την προστασία των ζώων υπέβαλε επίσης αγωγή για λογαριασμό των ιπποπόταμων. Η έγκριση του δικαστηρίου σημαίνει ότι οι ιπποπόταμοι αναγνωρίζονται πλέον ως νομικά πρόσωπα με δικά τους δικαιώματα.

Πριν από τρεις δεκαετίες, ο βασιλιάς των ναρκωτικών Εσκομπάρ μετέφερε λαθραία δεκάδες ζώα, όπως ελέφαντες, στρουθοκάμηλους, ζέβρες, καμήλες, καμηλοπαρδάλεις και ιπποπόταμους, σε έναν ζωολογικό κήπο στο ιδιωτικό του ράντσο. Όταν οι αστυνομικοί της Κολομβίας σκότωσαν τον Εσκομπάρ το 1993, προχώρησαν σε κατάσχεση του κτήματος, συμπεριλαμβανομένου του ζωολογικού κήπου. Στη συνέχεια, έστειλαν τα ζώα του Εσκομπάρ σε ζωολογικούς κήπους, εκτός από τους τέσσερις ιπποπόταμους του. Δεδομένου ότι ήταν τόσο δύσκολο να πιαστούν και θεωρήθηκε ότι δεν αποτελούσαν σοβαρό ζήτημα, απλώς τους άφησαν να μείνουν εκεί.